Kilpailusäännöt | Ruuhikoskigolf

Ajan­kohtaista

Ajan­varaus

Kilpailut

Tapahtumat

Kauppa

Kilpailusäännöt

Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n johtokunnalla on oikeus muuttaa kilpailujen sääntöjä. Kilpailujen mahdolliset sääntömuutokset ilmoitetaan seuran kotisivuilla.

Yleissääntö


Kilpailu jossain sarjassa tai luokassa järjestetään vain, jos siinä on vähintään kuusi (6) osallistujaa. Poikkeuksena ovat seuran kaikki lyöntipelimestaruuskilpailut ja juniorisarjat.

Kilpailuissa pelaaja saa maksimissaan pelitasoituksen 36 riippumatta siitä, mikä hänen tasoituksensa on. Kilpailuissa 18 reiän kierroksen ohjeellinen maksimiaika on neljä (4) tuntia. Kilpailunjohtajat/tuomarit ohjaavat kilpailun etenemistä golfsääntöjen mukaisesti.

Golfauton käyttö on sallittua seuran kaikissa kilpailuissa pl. seuran lyönti- ja reikäpelimestaruuskilpailut, joihin vaaditaan lääkärintodistus.

Seuran omissa tasoituksellisissa kilpailuissa (ei Open), joissa ei ole sarjaa junioreille, alle 13-vuotiaat (2011 tai myöhemmin syntyneet) pojat saavat pelata myös tiiltä 47.

Paras nainen (pb tulos) palkitaan aina, jos kilpailussa on vähintään viisi (5) naista. (ei omaa sarjaa naisille)

Tasatulos


Tasatuloksen sattuessa ratkaisujärjestys on scratch-kilpailuissa seuraava:
1. paras 36 viimeisen reiän tulos
2. paras 18 “ “ “
3. paras 9 “ “ “
4. paras 6 “ “ “
5. paras 3 “ “ “
6. paras viimeisen “ “
7. arpa
Tasatuloksen sattuessa hcp-kilpailuissa (lyöntipeli- ja pistebogey-kilpailut) voittaa alemmalla pelitasoituksella pelaava pelaaja. Jos kilpailijoiden pelitasoituskin on sama, on voittaja se, jolla on alempi henkilökohtainen tasoitus.

Osallistumisoikeus kilpailuihin


Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n kilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan Golfliiton jäsenkortin omaavat seuran jäsenet. Avoimiin kilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan jonkin kansallisen golfliiton jäsenkortin omaavat pelaajat. Seuran mestaruuskilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan Etelä-Pohjanmaan Golf ry:n jäsenet.


Ilmoittautuminen


EPG:n kilpailuihin ilmoittaudutaan Ruuhikosken kilpailukalenterin kautta tai suoraan caddiemasterille puhelimitse. Ilmoittautumiset aukeavat kilpailuihin kolme viikkoa ennen ja ilmoittautumisaika päättyy kolme päivää ennen kilpailua. Kilpailuilmoittautumiset tulee perua viimeistään kolme päivää ennen kilpailua.

Kilpailusta poisjäämisestä ilman pätevää syytä etukäteen ilmoittamatta voidaan langettaa kahden viikonlopun yli ulottuva kilpailukielto. Ilmoittamatta kilpailusta poisjääneeltä pelaajalta peritään kilpailumaksu. Kahden viikonlopun yli ulottuva kilpailukielto voidaan langettaa myös kilpailun keskeyttämisestä, ellei kilpailunjohtaja hyväksy keskeytystä terveydellisen tai muun erittäin painavan syyn perusteella. Kurinpitojaosto käsittelee kaikki tilanteet tapauskohtaisesti.


Seuran lyöntipelimestaruus

Mestaruudesta pelataan, mikäli sarjassa on vähintään 3 osallistujaa (pl. juniorit).

Yleiset sarjat:

 • Miehet pe 16.8.-su 18.8. (54 r)
 • Naiset la 17.8.-su 8.8. (36 r)


Seniorit:

 • M50, M60, M65, M70 ja M75 la 27.7 – su 28.7 (36 r)
 • N50, N60 ja N70 la 27.7 – su 28.7 (36 r)
 • M80 la 27.7 (18 r)


Sarjat pelataan tasoituksettomana lyöntipelinä. Toisesta kierroksesta lähtien pelataan käännetyssä järjestyksessä. Kaikissa sarjoissa sunnuntain kierrokselle pääsevät 36 parasta pelaajaa + tasatulokset.

Miesten sarjassa pelataan 54 reikää 61-tiiltä, naisten sarjassa 36 reikää 53-tiiltä.
Seniorimiehet: M50, M60 ja M65 58-tiiltä, M70 53-tiiltä, M75 47-teeltä.
Seniorinaiset (N50, N60 ja N70) pelaavat 47-tiiltä.

Tasatilanteessa ratkaistaan voittaja välittömästi suoritettavalla sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin, tiit 1 ja 2.
Sarjojen voittajat saavat kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Mitalit jaetaan kilpailun päätteeksi ja kiertopalkinnot luovutetaan seuran syyskokouksessa.

Juniorit (kilpailupäivä ilmoitetaan myöhemmin)

Kilpailusarjoina ovat poika- ja tyttöjuniorit 21-v, 18-v, 16-v, 14-v. ja 12-v. 12-vuotiaiden sarjat pelataan 9 reiän tasoituksettomana lyöntipelinä. Muut sarjat pelataan 18 reiän tasoituksettomana lyöntipelinä. Tasatilanteessa ratkaistaan voittaja välittömästi suoritettavalla sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin, tiit 1 ja 2.
Junioripojat 21-v. ja 18-v. pelaavat 61-tiiltä, 16-v. 58-tiiltä, 14-v. 53-tiiltä ja 12-v. 47-tiiltä. Tyttöjuniorit pelaavat 47-tiiltä pl. T12-v. 35-tiiltä. Kunkin sarjan kolme parasta saa mitalit, jotka jaetaan kilpailun päätteeksi.
Juniori- ja valmennustoimikunta voi yhdistää sarjoja harkintansa mukaan.Seuran reikäpelimestaruus: miehet, seniorimiehet ja naiset

Miesten reikäpelimestaruudesta 2024 pelaavat vuoden 2023 neljä parasta pelaajaa sekä enintään 28 tasoituksen mukaan rankattua pelaajaa viimeisen ilmoittautumispäivän tasoituksen mukaisesti. Kisaan ilmoittautuminen päättyy 18.8.2024 klo 24.00. Jos viimeiseksi rankatuilla pelaajilla on sama tasoitus, arpa ratkaisee kilpailuun mukaan pääsevät pelaajat. Lohkokaavioon sijoitetaan 8 pelaajaa. Sijoille 1–4 sijoitetaan v. 2022 neljän parhaan joukkoon sijoittuneet pelaajat, sijoille 5-8 neljä alimman sen hetkisen tasoituksen omaavaa pelaajaa. Loput pelaajat arvotaan lohkokaavioon. Kaikki kierrokset pelataan 18-reikäisinä 61-tiiltä seuraavasti:

 • ma 19.8.-pe 6.9. ensimmäinen kierros (32 pelaajaa). Pelaajat sopivat peliajan keskenään. (Mikäli pelipari ei pääse sopuun peliajankohdasta, menee se pelaaja jatkoon, joka on viimeisenä pelipäivänä klo 18.00 ykköstiillä.)
 • lauantaina 7.9 toinen kierros (16 pelaajaa) ja kolmas kierros (8 pelaajaa)
 • sunnuntaina 8.9. pelataan välierät ja mitaliottelut (4 pelaajaa).


Seniorimiesten (M50, M60 ja M65) reikäpelimestaruudesta 2024 pelaavat 16 tasoituksen mukaan rankattua pelaajaa viimeisen ilmoittautumispäivän tasoituksen mukaisesti. Kisaan ilmoittautuminen päättyy 18.8.2024 klo 24.00. Jos viimeiseksi rankatuilla pelaajilla on sama tasoitus, arpa ratkaisee kilpailuun mukaan pääsevät pelaajat. Lohkokaavioon sijoitetaan sijoille 1–2 kaksi alimman tasoituksen omaavaa pelaaja. Loput pelaajat arvotaan lohkokaavioon. Kaikki kierrokset pelataan 18-reikäisinä 58-tiiltä seuraavasti:

 • ma 19.8.-pe 6.9. ensimmäinen kierros (32 pelaajaa). Pelaajat sopivat peliajan keskenään. (Mikäli pelipari ei pääse sopuun peliajankohdasta, menee se pelaaja jatkoon, joka on viimeisenä pelipäivänä klo 18.00 ykköstiillä.)
 • lauantaina 7.9 toinen kierros (16 pelaajaa) ja kolmas kierros (8 pelaajaa)
 • sunnuntaina 8.9. pelataan välierät ja mitaliottelut (4 pelaajaa).


Jos senioreiden reikäpelimestaruuskisoihin ilmoittautuu vähän pelaajia, kilpailutoimikunta voi yhdistää M50, M60 ja M65 sarjat yhdeksi tai kahdeksi sarjaksi harkintansa mukaan.

Naisten reikäpelimestaruudesta 2024 pelaavat 16 tasoituksen mukaan rankattua pelaajaa viimeisen ilmoittautumispäivän tasoituksen mukaisesti. Jos viimeiseksi rankatuilla pelaajilla on sama tasoitus, arpa ratkaisee kilpailuun mukaan pääsevät pelaajat. Lohkokaavioon sijoille 1-4 sijoitetaan neljä alimman tasoituksen omaavaa pelaajaa. Loput pelaajat arvotaan lohkokaavioon. Kaikki ottelut pelataan 18-reikäisinä 53-tiiltä. Ilmoittautumisaika päättyy 18.8.2024 klo 24.00. Kilpailutoimikunta päättää peliaikataulun osallistujamäärän perusteella.

Yleistä

​​​​​​​
Reikäpelimestaruudesta pelataan, mikäli miesten ja senioreiden sarjassa on vähintään 8 osallistujaa ja naisten sarjassa vähintään 4 pelaajaa. Ottelun voittaja on se pelaaja, joka on voitolla useamman reiän kuin jäljellä on pe­laa­mat­tomia reikiä. Tasatuloksen sattuessa ottelu ratkaistaan jatko­rei'illä, kunnes toinen pelaaja on reiän voitolla. Jatkoreiät ovat väylät 1 ja 2.

Kiertopalkinnon saa voittaja kaikissa sarjoissa vuodeksi haltuunsa. Mitalit jaetaan kilpailun päätteeksi ja kiertopalkinnot seuran syys­kokouksessa. Kier­to­palkinnot eivät katkea, ja niihin kaiverretaan kaikkien kyseisen sarjan voittajien nimet.