Toimitusjohtajan mietteitä 2023 kaudesta | Ruuhikoskigolf

Ajan­kohtaista

Ajan­varaus

Kilpailut

Tapahtumat

Kauppa

Toimitusjohtajan mietteitä 2023 kaudesta


Kiitos kuluneesta kaudesta Ruuhikoski Golfin jäsenille. Kiitos myös kaikille vapaaehtoisille ja työntekijöillemme siitä työstä, mitä kauden aikana on yhteisömme eteen tehty. Ensimmäinen kausi Ruuhikoski Golfin toiminnasta vastaavana on nyt takana. Ensimmäisenä tulee mieleen kauden haasteellisuus moneltakin osin.


Talvi kohteli kenttää ikävällä tavalla. Lumi ja jää olivat aiheuttaneet vaurioita kentän väylille ja viheriöihin. Viheriöt saatiin asialliseen kuntoon jo kesäkuulla, mutta väylien kunnostuksessa sen sijaan ei onnistuttu. Heinäkuun puolivälissä alkanut lähes koko loppukauden kestävä sadekausi vesitti lopulta tarkoitukseen sopivien koneiden käytön. Tulevina vuosina kentänhoidossa pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään vastaavanlaisia vaurioita talvikausilla. Lumenpoisto ja jäänestotoimenpiteet otetaan huomioon, ja tarvittavat huoltotoimet suoritetaan säännöllisesti. Näin golfkenttä voi pysyä hyvässä kunnossa ja tarjota pelaajille parhaan mahdollisen pelikokemuksen.


Taloudellisesti vuosi oli myös haastava, kun sääolosuhteiden lisäksi yleinen taloudellinen tilanne johti siihen, että muutamia isoja yritystapahtumia peruttiin. Syyskuun sateissa kilpailuja jouduttiin perumaan tai siirtämään ja autot olivat poissa käytöstä lähes koko syksyn. Valtakunnan otsikoihin päästiin, kun ELY joutui juoksuttamaan vettä Nurmonjokeen ohi tekoaltaiden. Osa kentästä jouduttiin sulkemaan syyskuun alussa viikoksi, kun 1. ja 10. siltojen yli nousi vesi.


Kausi päättyi lopulta lokakuun pakkasiin ja normaalia aikaisempaan talventuloon. Ensi kevääksi meillä on kentän osalta haasteita ihan riittävästi. Iso osa suunnitelluista toimista kentällä jäi tekemättä. Voimme vain toivoa, että talvi kohtelee kenttäämme lempeästi. Kevääksi on tiedossa paljon töitä.


Ruuhikosken vahvuus kentän lisäksi on aktiivinen pelaaminen. Olosuhteista huolimatta startteja kertyi lähes 30000. Tapahtumiin osallistui mukavasti pelaajia ja kauden isoimmat eli juhannuksen kilpailut sekä syksyn The Scramble olivat perinteisesti täynnä. Ja onhan meillä hieno kenttä, mikä on se tärkein tuote Ruuhikoski Golfissa.
Tulevaa kautta valmistellaan jo hyvää vauhtia. Ensi kesän suurin haaste on elokuun lopulla Ruuhikoskella pelattava opiskelijoiden MM-24 kisat. Tällä hetkellä ilmoittautuneita maita on ympäri maailmaa, kuten Etelä-Korea, Etelä-Afrikka, Espanja, Irlanti jne…


Tehdään seuraavasta kaudesta vieläkin parempi. Kiitos vielä kerran ja nähdään ensi kaudella!


Toivotan kaikille rauhallista joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta 2024


Esa Takala