Kuulumisia kentänhoidolta​​​​​​​ | Ruuhikoskigolf

Ajan­kohtaista

Ajan­varaus

Kilpailut

Tapahtumat

Kauppa

Kuulumisia kentänhoidolta
​​​​​​​

Monitoimikone TurfGameChanger työssään

Talvi oli pitkä ja runsasluminen, takatalvikin yllätti meidät ainakin kolme kertaa, saatiin kenttä kuitenkin suhteellisen hyvissä ajoin auki. Nurmen kasvuun lähtö viivästyi useaan otteeseen, mutta lämmin toukokuu antoi meille mahdollisuuden kuroa aikataulua hieman kiinni, tosin välillä oli jopa liian kuumaa kasvattaa heinää. Olemme tehneet paljon kylvöjä ja antaneet tehohoitoa viheriöille, mikä on auttanut niitä toipumaan talvituhoista. Vaikka edellisen talven tuhot ovat vielä kentällä näkyvissä, eritoten väylillä, toivotaan että saadaan tällä kaudella pintoja parempaan pelikuntoon. Pääprioriteetti kentänhoidossa on tosiaan tällä hetkellä pelipintojen hoito. Metsänpohjia ja ojanreunoja siimaillaan kyllä aina silloin kun se vain on mahdollista.

Uusia työntekijöitä on tullut tälle kaudelle kuusi kappaletta, heillä ei ole aiempaa kokemusta golfkentänhoidosta. Paikkojen, työtehtävien ja koneiden käytön oppiminen vie oman aikansa, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa ja saadaan pikkuhiljaa leikkuut sekä muut hoitotoimenpiteet pyörimään rutiinilla.

Kentällä on viime syksystä asti operoinut ulkopuolisen urakoitsijan Turf Game Changer -kone joka holkittaa, kerää holkkijätteen, kylvää, hiekoittaa ja harjaa väylät yhdellä ajokerralla. Säiden sekä teknisien murheiden vuoksi työ on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta melkoisesti, mutta toivotaan että projekti saadaan piakkoin valmiiksi.

Lisäksi olemme aloittaneet testaamaan robottileikkuria muutamalla väylällä (1,2,10) testi kestää jokusen viikon ja tämän demon mahdollistaa Lakeuden kone. Robotti leikkaa väyliä yötä päivää, joten malttia koneen kanssa kohtaamisiin, se ei onneksi pure, eikä koneeseen saa koskea/siirtää sitä. Kone luetaan kiinteäksi haitaksi ja jos sattuu niin ikävästi, että pallolle käy jotain, saa caddiemasterilta hakea uuden pallon.

Kun viheriöillä tehdään isompia hoitotoimia esim. dressausta tai ruiskutuksia, suljetaan aamulla lähtöjä kentänhoito nimikkeellä sen takia, että työt saadaan tehtyä tehokkaasti ilman pelaajakontakteja. Ajanvarauksessa näkyvät huoltotauot ma-ke-pe klo 07.00–07.30 on siellä sen takia, että leikkaajat pääsevät tekemään työtään mahdollisimman vähillä keskeytyksillä, jolloin tehokkuus lisääntyy ja päästään paremmin pelaajien alta pois normaalin työajan puitteissa, kentänhoito työskentelee klo 05.00–12.45.

Viikoilla 26 & 27 korjaillaan lyöntipaikkoja kisoja varten, eli vanha pinta kuoritaan pois, tasoitus tehdään kasvualustalla ja lopuksi päälle levitetään siirtonurmi, uudet lyöntipaikat otetaan käyttöön MM-kisoissa.

Teemme kaikkemme niillä resursseilla, jotka meillä on käytössämme, ja pyrimme tarjoamaan pelaajille parhaan mahdollisen kokemuksen. Toivotamme kaikille hyvää pelikautta ja kiitämme kärsivällisyydestänne, kun kehitämme kenttäämme entistä paremmaksi.T. Kenttämestari & kentänhoitotiimi