Ajankohtaista

Ajanvaraus

Kilpailut

Kauppa

Kenttämestarin kiitokset kaudesta


Kausi 2023 oli golfkentänhoidon kannalta yksi vaikeimmista ja haastavimmista, joita Ruuhikoski Golf on pitkään aikaan kokenut. Talvi oli pitkä ja hankala, kevät oli kylmä ja kuiva. Kentän herääminen talvihorroksesta oli hidasta ja epätasaista, viheriöt ja väylät kärsivät todella pahoista jääpoltteen aiheuttamista talvituhoista. Kentänhoitotiimiin tuli paljon uusia työntekijöitä, jotka piti kouluttaa ja perehdyttää kentänhoitajiksi. Kevään ja alkukesän aikana keskityttiin erityisesti greenien hyvään pelikuntoon saamiseen. Omat resurssit eivät kuitenkaan riittäneet väylien tarvittavaan tehohoitoon, joten niiden kunto jäi heikommaksi kuin toivottiin. Kesäkuussa kenttä alkoi kuitenkin näyttää jo hiukan paremmalta.


Heinäkuun puolen välin jälkeen alkoi kuitenkin sataa, sataa ja sataa. Sateet olivatkin loputtomia ja ne kestivät lähes koko loppukauden. Jopa Nurmon joki tulvi useaan otteeseen. Kenttä oli siten todella märkä ja haasteellinen hoitaa. Vesisade vaikutti kentän kuntoon sekä myös pelaamiseen, sillä kenttä oli paikoin todella pehmeä ja upottava. Esimerkiksi autojen käyttöä jouduttiin rajoittamaan todella paljon. Kentänhoitotiimi teki parhaansa pitääkseen kentän pelattavana, mutta se tuntui välillä mahdottomalta tehtävältä. Kauden aikana saatiin paljon palautetta niin negatiivista kuin positiivistakin. Negatiivinen palaute koski usein kentän kuntoa ja märkyyttä, positiivinen palaute kiitti kentänhoitotiimin työtä.

Kausi 2023 saatiin kuitenkin kunnialla päätökseen ja kauden aikana tehtiin kaikki mitä meidän resurseilla pystyttiin. Säähän kentänhoitokaan ei pysty vaikuttamaan, kun taivas on kattona ja maa mattona. Työtä tehdään luonnon armoilla.


Kentänhoitotiimi teki syystöitä niin pitkään kuin pakkaset antoivat myöden, mutta kelien vuoksi osa töistä siirtyy kevääseen. Toivotaan, että talvi on armollisempi ja kenttä talvehtii paremmin kuin viime vuonna. Kentänhoito kiittää kaudesta 2023 ja toivottaa kaikille hyvää talvea!

Olipahan todella haasteellinen kausi!

Terveisin,

Kenttämestari
Jani Hjerpe