Kapteenin kausikirje | Ruuhikoskigolf

Ajan­kohtaista

Ajan­varaus

Kilpailut

Tapahtumat

Kauppa

Kapteenin kausikirje


Hei,

Kausi on pyörähtänyt kivasti käyntiin ja olemme saaneet pelata kotikentällämme parin viikon ajan. Sääkin on ollut avausviikoilla suosiollinen, joten mahdollisuudet golfista nauttimiseen ovat olleet kohdallaan.

Kuten olette huomanneet, kentällä on vielä paljon alueita, joissa nurmi ei ole lähtenyt kunnolla kasvamaan. Lisäksi kentällä suoritetaan vielä paljon hoitotoimenpiteitä, jotta nurmi saadaan hyvään kasvuun. Tästä syystä, ainakin alkukausi, mennään siirtosäännön turvin. Lyhyeksi leikatulla yleisellä pelialueella voit siis siirtää pallon korkeintaan mailan mitan päähän pallon alkuperäisestä paikasta. Muistathan kuitenkin merkata pallosi paikan ennen kuin nostat sen ylös. Sama ohjeistus toimii myös tilanteissa, joissa koitat tunnistaa oman pallosi. Merkkaa siis pallosi paikka ja sano pelikavereille, että nostat palloasi tunnistamista varten. Raffissa ja muualla, kuten metsässä tai estealueilla, siirtosääntö ei ole voimassa.

Ruuhella on myös otettu tällä viikolla käyttöön uusi paikallissääntö työkoneiden jälkien varalle. Jatkossa syvät, vähintään puoli palloa, työkoneiden jäljet ovat kunnostettavaa aluetta. Näistä vapautuminen tapahtuu säännön 16.1 mukaisesti.

Tämän viikon aikana kentälle on maalattu “korjausalueita”. Näiltä alueilta saa pelata tai halutessasi voit dropata lähimpään vapauttavaan paikkaan, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua. Merkkaamattomilla alueilla ei ole vapauttavaa droppia, ellei sääntökirja tai paikallissäännöt sitä mahdollista. Väylien 8 ja 15 greenien vieressä olevat korjausalueet ovat merkitty sinivalkoisilla paaluilla, joten sieltä pelaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Kyseisten greenien ympäristöistä löytyvät merkatut drop zone -alueet, joista peliä tulee jatkaa.

Kilpailukalenterista löytyy jo alkukauteen useita mielenkiintoisia tapahtumia. Kannustan kaikki, uusia ja vanhoja, kisailijoita ilmoittautumaan mukaan. Erityisesti haluaisin mainostaa matalan kynnyksen reikäpeli -cuppia. Sitä pelataan kahdessa sarjassa täysin tasoituksin. Korkeamman tasoituksen omaava saa vielä päättää miltä tiiltä kisakierros pelataan. Molempiin sarjoihin otetaan mukaan 32 ensimmäistä. Tätä kirjoittaessa 12,5 ja alle tasoituksen omaavien sarjassa on muutamia paikkoja vapaana. Yli 12,5 -sarjassa sen sijaan on vielä hyvin tilaa. Toivottavasti saadaan molempiin sarjoihin täysi 32 pelaajan kaavio.

Hyvää golfkesän alkua!
Jukka-Pekka Aalto
Kapteeni EPG