swingi-logo-vaalea

Mitä jäsenemme harrastavat golfkauden ulkopuolella?

Kesäisin golf lienee epäilemättä ykköslaji suurelle osalle EPG:n jäsenistä, mutta pelaajamme harrastavat myös monia muita lajeja. Haastattelimme muutamia aktiivisia golffareita siitä, mitä he harrastavat golfkauden ulkopuolella.

Tiistaisin SQB:n keilahallilla Seinäjoella on kova hulina, kun senioreiden viikkokilpailuun kokoontuu 60-100 osallistujaa. Kuulostaako tutulta, jos miettii Ruuhikosken senioreiden viikkokisoja tiistaisin? Ruuhikosken golffareista moni käy golfkauden ulkopuolella säännöllisesti keilaamassa, EPG:n senioreistakin yli kaksikymmentä. Heidän joukossaan ovat Veikko Puiras ja Markku Ala-Riihimäki.

– Kerran viikossa käymme viikkokisassa, ja harjoittelemassa useamminkin. Keilahallin viikkokisat ovat hyvä korvike talvisin Ruuhikosken viikkokisoille, he kertovat.

Markku Ala-Riihimäki on keilannut vuodesta -78 lähtien, jolloin hän aloitti ammattikoulun kellarissa olleella radalla. Veikko Puiras aloitti harrastuksen 80-luvulla. Keilata voi yksilökisojen lisäksi myös joukkuekisoissa, ja niiden perässä kierretäänkin ympäri Suomen. Sarjoja on eri ikäluokille, ja syksyisin pelataan myös seuran mestaruuskisat.

Kummatkin ovat yhtä mieltä siitä, mikä keilaamisessa kiinnostaa.

– Kilpailuvietti vetää viikkokisoihin, ja ne ovat lisäksi sosiaalinen tapahtuma koska mukana on paljon porukkaa.

 


 

Tarja Wilen on tuttu kasvo naisten torstai-viikkokisoissa. Kuten monessa muussakin urheilulajissa, niin myös golfissa kehonhallinta ja tasapaino on tärkeää, ja Tarjalla on tähän ratkaisu: aikuisbaletti. Hän on käynyt Miloffin tanssiopistolla aikuisbaletissa jo viisi vuotta.

– Ikähaarukka ryhmässä on laaja, parikymppisestä eläkeikäisiin, Tarja kertoo.

Kahdesti viikossa olevissa harjoituksissa tehdään sarjoja tangolla ja keskilattialla. Baletissa kehonhallinta korostuu enemmän kuin golfissa: hyvä asento ja ryhti tulee pysyä koko ajan sarjoja tehdessä. Golfiin verrattuna baletissa tehdään hyvin eri tyyppisiä liikkeitä, jotka tuntuvat eri tavalla kehossa. Vaikka heti ei uskoisi, niin baletti auttaa myös golflyöntiin, sillä sen kautta oppii kehonhallintaa ja tasapainoa.

Tarja kannustaakin kaikkia harrastamaan golfin ohessa muitakin lajeja, ja kokeilemaan rohkeasti balettia.

– Aikuisbaletti sopii hyvin iäkkäämmillekin, sillä se vahvistaa nilkkoja, Tarja muistuttaa.

JAA ARTIKKELI