swingi-logo-vaalea

EPG numeroin

Ruuhikoskella pelaa paljon senioreita. Senioreiden viikkokisoihin on tälläkin kaudella osallistunut viikoittain sata pelaajaa. Junioreita näkee kentällä vähän, lähinnä vain ohjatuissa harjoituksissa. Midien toiminta on vilkasta, naisten aktiviteetteihin on osallistunut enemmän naisia kuin viime kaudella. Mielikuvia mutta kuinka todellisia?

Ruuhikoskella on tällä kaudella pelattu noin 26 000 kierrosta, ja näistä noin 2800 on vieraspelaajien kiertämiä. Senioreiden viikkokilpailuissa kirjattiin tällä kaudella 1431 pelisuoritusta. Midien kisakierroksiin osallistui 91 eri pelaajaa, ja kilpailusuorituksia kirjattiin yhteensä 380. Naisten viikkokisoihin osallistui 60 eri pelaajaa. Ohjattuihin junioriharjoituksiin osallistui 47 lasta ja nuorta, ja EPG:n värissä kilpaili 6 junioria. Junioreista kirkkaimpana tähtenä loisti tällä kaudella loistavasti pelannut Eeli Kujanpää. Helmiina Rutanen lunasti paikkansa FJT:llä. Ikävästi muutaman juniorin kausi oli ohi heti keväällä loukkaantumisten vuoksi.


Ruuhikosken suurin ikäluokka on 60-lukulaiset

EPG:n jäseniä on 1400. Alle 60-vuotiaita pelaajia on lähes tuhat. Ruuhikoskelaisten suurin ikäluokka on 60-luvulla syntyneet. Ikävä kyllä NexGolf-järjestelmästä ei pysty saamaan tietoa, kuinka paljon kierroksia näiden ikäluokkien golfarit kiertävät. Oletus on, että ne, joilla on enemmän vapautta, myös nauttivat golfkierroksen useimmin.

ikärakenne.JPG

Green card
Uudet pelaajat seuraan tulevat pääosin green card -kurssien kautta. Muuttoliikkeen takia seurasta eroaa ja seuraan liittyy vuosittain kymmenkunta jäsentä.

2018-syntymävuodet.JPG

Kaavio todentaa, miten golf vetoaa aikuisiin. Kun työ ei enää haittaa harrastuksia, melkoisen harva valitsee uudeksi harrastuksekseen golfin. Samaa suuntausta vahvistaa viime kauden green card -tilasto. Aloittelijan paketti ja Back to golf -paketti ovat kilpailukykyisiä tuotteita. Näihin on paketoitu seuran jäsenyys ja pelioikeus.

2017-syntymävuodet.JPG

Kaaviot kertovat, että viime kaudella seuraan liittyi 107 uutta golfaria green card -kurssin jälkeen. Esim. opettajille laji ja kurssi markkinoitiin onnistuneesti. Tänä vuonna emme yltäneet vastaavaan tasoon, sillä tuoreita golfareita liittyi seuraan vain 87. Tämä suuntaus pitää pysäyttää tähän. Ensi kaudelle on jo kampanjasuunnitelmia.

Juniorilla on monta tilaisuutta pelata

Ruuhikoskelle ovat tervetulleita ihan kaikenikäiset ja kaiken tasoiset golfarit. EPG tarjoaa eniten ohjattua valmennusta junioreille, ja vaikka kaikista heistä ei tulisikaan kilpagolfareita, heistä mitä todennäköisimmin tulee hyviä ja aktiivisia golfareita ennemmin tai myöhemmin. Viehätys lajiin voi koukuttaa uudelleen opiskeluaikana, työuran alussa, ruuhkavuosien vastapainoksi, koko perheen harrastukseksi tai aikuisiällä hyvän yleiskunnon ja sosiaalisen elämän ylläpitäjäksi.

Anna-Kaisa Koitto
EPG ry:n puheenjohtaja

JAA ARTIKKELI