swingi-logo-vaalea

Talviharjoittelun ennakkokuulumisia

Golfaaminen on mahdollista läpi vuoden Seinäjoella! EPG:läiset ovat etuoikeutettuja, sillä harjoittelua on mahdollisuus jatkaa monipuolisesti Ingolfissa (os. Runkotie 2), kun Ruuhikoski suljetaan talven ajaksi. Ingolf on ollut jäsenistön ahkerassa käytössä viime talvella. Kulunvalvontaraporttien mukaan harjoittelijoita oli joka ainoana päivänä Ruuhikosken kentän avaamiseen saakka. Kesälläkin Ingolfissa käytiin yllättävän usein, ilmeisesti alkukesän sääolot olivat syynä moiseen.

EPG:n jäsenistöstä noin 20 prosentilla (270) on kulkukortti Ingolfiin. Viime talven aikana Ingolf on tuonut seuraan myös uusia jäseniä, koska harjoittelu hallissa edellyttää EPG:n jäsenyyttä. Monilla näistä uusista jäsenistä kyseessä on ns. kaksoisjäsenyys, eli kotikenttä pysyy edelleen jollain lähikentällä.


Ingolfissa valmistauduttu talviharjoitteluun

Viime talvena Ingolfin lämmitykseen ei enää palanut öljyä, vaan joulukuun puolivälistä alkaen seuran investoima maalämpöpumppu on tuottanut tasaisen lämmön koko halliin. Kesän aikana on tehty peruskunnostustöitä: hätäuloskäynnin ovi on uusittu sekä tiivistetty ja laudoitettu yksi ikkuna. Harjoituspaikkatoimikunnan alkusyksyn talkoissa tiivistettiin myös pahimmat lämpökameralla havaitut vuotokohdat. Lisäksi uusittiin lyöntipaikkojen verkkoja, vaihdettiin lamppuja sekä kunnostettiin ja siistittiin paikkoja.

Intergreens asensi Ingolfiin kuusi vuotta sitten puttimaton. Kovassa käytössä ollut alusta kaipasi jo kunnostusta ja se on nyt uudelleen tasoitettu. Nyt puttimatto vedettiin pois ja varsinkin reikien läheisyyteen muodostuneet kohoumat tasoitettiin ja jyrättiin uudestaan kivituhkan kanssa. Nyt ensimmäistä kertaa tehty tasoitus ostettiin Intergreensiltä, mutta seuraavan kerran tasoitus on tarkoitus tehdä itse talkoovoimin.

 

Seura on hankkinut myös uusia swingi- ja puttausharjoitusvälineitä, jotka ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Puttausvälineet säilytetään greenin läheisyyteen tehdyllä ikkunalaudalla. Swingin harjoitusmailoille on tehty oma teline hallin takaseinälle.

Trackman-lyöntianalysaattori ja simulaattori ovat käytettävissä 31.12.2017 asti todella edulliseen hintaan: 5 euroa/tunti. Seura on hankkinut simulaattoriin lisää upeita kenttiä. Vaikka suurin osa on USA:ssa sijaitsevia kenttiä (simulaattoriohjelman tekijät ovat jenkkejä), on mukana nyt myös Euroopan kenttiä. Uusina ovat mm. kuuluisat Pebble Beach ja Valderama sekä Oslossa sijaitseva Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema Holtsmark Golf Club. Kannattaa kokeilla tuota viimeistä, voi tulla mieleen, että tämähän on kuin minun oma Ruuhikosken kotikenttä.

 22523693_10213619907345496_1445243929_n

Monien toivomaa legendaarista St. Andrewsin Old Course kenttää ei voitu hankkia. Kenttähän oli jo pelattavissa vielä reilu vuosi sitten, mutta lisenssin jatkamisesta ei vielä päästy sopimukseen St. Andrewsin kanssa.Tämän takia St. Andrewsin paketti (käsittää 3 kenttää: Old Course, New Course ja Jubilee Course) ei ole ostettavissa. E6 simulaattoriohjelman 87 kentästä on siis nyt pelattavissa Ingolfissa 84 kenttää. Voit ladata kenttäluettelon excel-muodossa täältä.

Myös Trackmanin lyöntimattoja modifioitiin hieman. Lyöntialustan takaosaan asennettiin uusi, pehmeämpi matto rautamailoja varten, jonka avulla voi harjoitella paremmin hyvää osumaa. Etuosan lyöntialusta on edelleen vanha kovapintainen lyöntimatto, joka antaa anteeksi isotkin ”duffit”.


Varaukset Nexgolfin kautta

Trackmanin varauskalenteri on näkyvissä seuran nettisivulla ja Ingolfin lyöntimattojen varauslista laitetaan näkyviin marraskuun alussa. Seuran Pron, Mika Sormusen vetämät junioreiden talviharjoitusvuorot alkoivat maanantaina 6.10.2017. Lyöntimattojen varauskalenteriin suljetaan nämä vakiovuorojen ajat, muut ajat ovat sitten vapaasti kaikkien varattavissa. Tämän vuoden loppuun saakka on kuitenkin hyvin tilaa Ingolfissa. Tammikuussa alkavat myös suositut ProTraining ryhmät, jolloin etenkin ilta-aikoihin tulee lisää vakiovuoroja. Lisäinfoa ProTraining ryhmistä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan seuran nettisivuilla marraskuun aikana.

Tervetuloa harjoittelemaan Ingolfiin!

Harjoituspaikkatoimikunta

22523806_10213619907025488_1112176562_n
Trackmaniin on hankittu talvea varten monia uusia kenttiä.

JAA ARTIKKELI