swingi-logo-vaalea

Seniorimatkalla golf on rockia

Bussilastillinen seuramme notkeita sennuja matkasi syyskuun lopulla Jorma Kunin luotsaamana tämän vuoden kaksipäiväiselle syysmatkalle Nokialle. Toiveet oli itse kullakin korkeat, sillä matkaohjelmaan kuului kaksipäiväinen kisa Nokian River- ja Rock-kentillä komean kiertopalkinnon voitosta, seuraottelu Nokialaisia vastaan, bussivisailu, voittajaveikkaus ja tietysti vapaaehtoisen skinin tuomat haaveet isoista voitoista.

Taivaan vallat yrittivät latistaa matkatunnelmaa, sillä Ylöjärven kohdalla matkaajia tervehti synkeän musta taivas ja varsin rankka sade. Onneksi sade lakkasi Riverin parkkiin päästyämme ja saimme pelata osan kierrosta jopa auringonpaisteessa.

Auringonpaistetta tarjosi myös Riverin henkilökunta loistavalla vieraiden vastaanotolla ja hyvällä caddiemaster- ja ravintolapalvelulla. Hyvää mieltä ylläpiti koko sennuporukka pelaamalla riittävän väljällä pipolla hyvää huumoria viljellen.


Uusi innovaatio – spontaani seuraottelu!

Isäntämme yllättivät meidät positiivisesti kehittämällä ensimmäiselle pelipäivälle seuraottelun sijoittamalla kaksi Riverin pelaajaa joka ryhmään. Tuloksiin laskettiin sitten neljä parasta mies- ja naispelaajan pistesaalista. Ottelu päättyi Riverin voittoon pistein 271 / 256. Vieraskenttä huomioiden tulos oli kuitenkin yllättävän tasainen. Nokialaiset lupasivat tasapuolisuuden vuoksi tulla ensi syksynä Ruuhikoskelle ”häviämään”, joten eipä koeta pitkään tappiosta tullutta pahaa mieltä.

EPG:n pelaajista parhaiten onnistui kahden päivän pistebogeykisassa Matti Pohjoisaho keräten 67 bogipistettä. Matin kerroin voittajaveikkauksessa nousi pilviin, sillä vain Seppo Kivelä sijoitti panoksensa Mattiin ja näin hän korjasi koko potin. (Miksihän Matti ei muuten veikannut itseään kun tiesi olevansa hirmuiskussa?) Ladyosastolla ykkönen oli tuttuun tapaan Anneli Räsänen 62 pojolla. Parhaiten pelasi Mauri Myllymäki vieden SCR-voiton tuloksin 81+82 lyöntiä. Skinipeleissä onni käänsi kasvonsa Raimo Hautalalle ja Rainer Bergille.

 20170921_120149
Ilmari Hämäläinen,Esko Pollari ja Seppo Kivelä komeissa Rock-kentän ruskamaisemissa.

Perinteinen golfsäännöin pelattu bussivisa koettiin taas melko haastavaksi. Kaverilta ei saanut kysyä eikä neuvoa antaa ja puhelimen käyttö googlaukseen oli kielletty. Tietävin 10 kysymyksen sarjassa oli Markku Matikainen saaden peräti 8 oikealla vastauksella kiinnityksen kiertopalkintoon. Kiertopalkinto on nyt kevätmatkaan asti Markun hallussa.

Matkavisassa on perinteisesti kysytty golfiin ja matkakohteeseen liittyviä asioita. Nyt kysyttiin mm. että monesko seuran puheenjohtaja on Anna-Kaisa Koitto? Tietysti visailussa on aina myös kaksi sääntökysymystä, sillä pitäähän elämässä olla viihdettä!


Sennujen bussimatkan sääntöpähkinä

Nokian matkalla vilkkaimmaksi keskustelun aiheeksi nousi bussivisailussa esitetty sääntöpähkinä, jossa kysyttiin:

”Pelaaja löi avauksen väylän sivuun ja sitten varapallon samaan suuntaan. Tällöin hän havaitsi, että pallot oli identtiset. Molemmat kuitenkin löytyivät hyvästä paikasta.
Voiko pelaaja jatkaa A) Valitsemallaan pallolla neloslyönnillä B) Lipusta kauempana olevalla pallolla kakkoslyönnillä vai C) Pitääkö pelaajan palata tiille lyömään viidettä lyöntiä.
Tietäisitkö sinä tähän oikean vastauksen?

Sääntökirjasta löytyy seuraava kohta:
Provisional ball not distinguishable from original ball, eli kääntäen ”varapallo ei ole erotettavissa alkuperäisestä pallosta”.

Sääntökirja tuntee lukuisia tätä kuvaavia pelitilanteita ja kas kummaa – sieltä löytyy tilanne n:o 4, jossa molemmat pallot löytyvät kentältä:

”Voitaisiin väittää, että molemmat pallot on kadonneet. Kuitenkin on kohtuutonta vaatia pelaajaa palaamaan takaisin tiille lyömään viidettä lyöntiä. Kun molemmat pallot on löytyneet mutta ei tiedetä kumpi on alkuperäinen- ja kumpi varapallo, niin tämän takia pelaajan on valittava yksi pallo ja kohdeltava sitä varapallona ja hylättävä toinen pallo”.
(TR)

20170921_150112
Pb-voittaja Matti Pohjoisaho ja Jouko Salo koppasivat kisatyttö Tuula Marttalan kainaloonsa Riverin komean klubitalon edustalla.

 

JAA ARTIKKELI