swingi-logo-vaalea

Kesän kuulumisia

Golfkausi 2017 alkaa olla takanapäin. Se jää mieleeni jälleen työntäyteisenä vuotena. Kentän osalta vuosi oli pitkään aikaan haasteellisin sään kanssa taistellessa. Talvi oli olosuhteiltaan vaikea, eivätkä kevät ja kesä tuoneet juurikaan helpotusta olosuhteisiin. Jääpolte vaurioitti isoja alueita kentän alueella ja tästä toipuminen kesti todella pitkään.

Huonoista lähtökohdista huolimatta kenttä saatiin kohtuullisen hyvään kuntoon loppukesästä. Palaute kentästä on ollut kaksijakoista; toiset ovat ymmärtäneet tilanteen, toiset eivät. Vaikeasta kaudesta oppineena aloitimme jo elokuussa valmistelut ensi vuotta varten. Kävimme myös seminaarissa hakemassa viimeisintä tietoa nyky-talviin valmistautumisesta. Lähtökohtana oli, että tehdään kaikki mahdollinen, jotta ensi kaudella vastaavat ongelmat voidaan minimoida.

joki
Kentän kehitystä jatkettiin tänäkin vuonna suunnitelmien mukaisesti ja enemmänkin. Väylän 16 remontti saatiin vietyä läpi onnistuneesti. Rinteen muokkauksella saatiin pallot pysymään paremmin poissa joesta ja näkymä greenille parani. Ohjelmassa oli myös joen ruoppaus väylien 1,2 ja 10 kohdalla. Lisäksi ”lennosta” päätettiin vielä parantaa väylän 7 salaojitusta ja lähimetsän ojitusta sekä rakennettiin salaojat par3- kentälle. Nämä toimet toivottavasti jatkossa pitävät nämä alueet märkinä aikoina paremmassa kunnossa. Tänä vuonna uusittiin myös kastelujärjestelmän pumppaamo sekä klubitalon jätevesijärjestelmä.

Pelaajamäärissä ollaan tänä vuonna kuitenkin lähes samassa tasossa kuin viime vuonna. Myöhäisellä avaamisella hävittiin alussa 1500 starttia ja tätä kirjoittaessa ollaan n. 750 starttia perässä viime kauden tahdista. Vieraspelaajissa on ollut selvästi vähennystä, noin 400 lähtöä. Kilpailujen määrää päätettiin saamamme palautteen johdosta vähentää. Open- kilpailuja, viikko- ja kutsukisoja vähennettiin ja kesään rakennettiin myös kokonaan vapaita viikonloppuja. Palaute tästä on ollut hyvää ja samalla kilpailukierrosten määrä on noussut yli 200 pelaajalla. Näin ollen uudistusta voidaan pitää onnistuneena.

Palvelut ovat palautteiden mukaan toimineet pääasiassa hyvin. Reippaat työntekijät tiskin takana ovat saaneet hyvää palautetta niin omilta kuin vierailtakin. Myös Pro Mika Sormunen on saanut viettää työntäyteisen vuoden. Muutoksia nykykonseptiin on kuitenkin luvassa, kun Uppalan Kartano ei lähtenyt enää neuvottelemaan sopimuskauden jatkosta. Nyt siis etsitään uutta kumppania ja mietitään samalla myös ravintolatoiminnan ottamista omaan haltuun. Talven aikana nähdään mihin ratkaisuun päädytään.

Lokakuun aikana kenttähenkilökunta tekee tarvittavia syystöitä ja valmistelua ensi kevään kasvukauteen. Kentän sulkeminen tältä kaudelta tulee ajankohtaiseksi lokakuun lopulla.

Kiitos kaikille kaudesta 2017 ja nähdään kentällä taas ensi keväänä!

Jyri Sarvikas
Toimitusjohtaja

JAA ARTIKKELI