fbpx
swingi-logo-vaalea

Mitä naiset arvostavat golfkentillä?

Viime marraskuussa julkaistiin Golflehdessä Kenttäranking 2017 -tutkimuksen tulokset. Tutkimuskutsu oli lähetetty Golfliiton jäsenseurojen rekisteröidyille lähes 121 tuhannelle täysi-ikäiselle jäsenelle, joista vastauksen antoi 6640 jäsentä. Vastaajista naisia oli 22 prosenttia. Tutkimuksessa pyydettiin arvioimaan kenttiä kahdeksan arviointikriteerin perusteella. Kunkin kentän omien jäsenien vastauksia ei ole kentän kohdalla otettu huomioon.

Vuoden 2017 tilastossa Ruuhikoski sijoittui sijalle 71. Mutta kun katsotaan saman tutkimuksen tulokset pelkästään naisten arvioinneista, niin Ruuhikoski löytyykin jo sijalta 19! Tämä tieto on luettavissa myös Anna Golf- teemalehden kesäkuun numerosta. Koska naiset arvostavat Ruuhikosken näinkin korkealle, on perusteltua selvittää tarkemmin, mihin asioihin naiset kiinnittävät huomionsa golfkentillä ja mitä asioita he arvostavat nimenmaan Ruuhikoskella. Seuraavaksi luvassa pienimuotoisesta gallupista saatuja näkemyksiä eritasoisilta naispelaajilta, joilla on kokemuksia sekä kotimaan että myös ulkomaiden viheriöiltä. Gallupissa oli mukana naisia sekä Ruuhikoskelta että vieraskentiltä.


Ensivaikutelmalla iso merkitys

Yleisesti voisi kiteyttää, että naispelaajat arvostavat sitä, mitä näkevät. Estetiikalla on merkitystä ja sillä, millaiseen luonnonympäristöön kenttä on rakennettu. Miespelaajat kilpailevat keskimäärin enemmän kuin naiset ja he todennäköisesti kiinnittävät enemmän huomiota golfkenttien pelistrategiaan ja esimerkiksi greenien kuntoon.

Naiset kertovat, että ensivaikutelmalla on iso merkitys. Yleisilme, siisteys ja se, miten ympäristö on hoidettu sekä kokemukset asioinnista caddiemasterin kanssa vaikuttavat paljon. Ruuhikoskella ainakin naispelaajien silmät hakeutuvat heti klubitalon ympäristössä oleviin hyvin hoidettuihin istutuksiin. Myös runsaslukuiset kesäkukkaistutukset ja amppelit niin klubitalolla kuin kentällä saavat kiitosta. Myös väylien reuna-alueiden hoito ja metsän harvennukset on huomattu. Ruuhikosken ilmavuutta ja avaruutta kehui moni galluppiin osallistuneista.

Ainakin vieraspelaajalle on mieluisaa, jos tienvarsiopasteita on riittävästi ja kentälle löytää helposti. Parkkipaikalla on eduksi, jos yhdellä silmäyksellä voi hahmottaa, mitä on missäkin. Ruuhikoskella harjoitusalueet ovat lähellä ja helposti löydettävissä.

Ruuhikoski 2018 (8)-2
Kuva: Tomi Natri


Palvelu pelaa

Naispelaajat kokevat tärkeäksi sen, että klubitalolta saa hyvää palvelua ja asioinnin tulisikin olla helppoa ja vaivatonta. Palveluhenkisyyttä kuvaa se, kun caddiemaster varmistaa vieraspelaajalta, onko kenttä tälle entuudestaan tuttu ja kertoo mitä löytyy mistäkin, jotta pelaajan ei tarvitse kysyä kaikkea erikseen. Palveluhenkisyydellä ja ystävällisyydellä paikataan helposti mahdollisia kentällä vastaantulevia pieniä puutteita. Sama asia korostuu myös pukuhuoneiden kohdalla. Siistit ja riittävän isot peseytymistilat sekä hyvin varusteltu pukeutumistila hygienia- ja hiustenhoitotuotteineen jäävät aina positiivisesti vieraspelaajan mieleen

Myös ravintolan toivotaan ottavan naispelaajat huomioon, sillä naisten makumieltymykset ja välipalatoiveet ovat usein erilaiset kuin miespelaajien. Ruuhikoskella palveluista saadut arviot ovat parantuneet edellisiin vuosiin nähden ja hyvällä tiellä ollaan siinä mielessä. Myös Ruuhikosken tuloskortit saavat kiitosta, koska niistä löytyvät väyläkuvat. Vastaajien mielestä hieno juttu olisi, jos väyläkuvataulut olisivat jokaisessa tiiboxissa, kuten joillakin kentillä jo onkin.


Kentällä vaihtelevuutta ja silmäniloa

Naiset arvostavat erityisesti vesistöjen äärelle rakennettuja kenttiä, vaikkakin se voi tuoda pelillisesti haasteita. Peltokentät mielletään toki helpommin pelattaviksi ja ehkä tulostakin syntyy paremmin, mutta useimmiten ne koetaan myös tylsemmiksi ja niiden väylät samankaltaiseksi keskenään. Naiset arvostavat Ruuhikoskea, koska kenttä on rakennettu jokivarteen ja on profiililtaan hyvin vaihteleva tuoden sekä silmäniloa että haastetta itse peliin. Väylät ovat keskenään erilaisia ja mieleenpainuvia ja pelaajalle jää tunne, että täällä haluaa pelata uudelleen. Naisten mielestä Ruuhikoskella myös väylien rytmitys on kohdillaan ja par 3 -väylät ovat sopivin välein. Ruuhikosken par 4 -väylät ovat naisille joidenkin peltokenttien vastaaviin verrattuna hiukan lyhyempiä ja ehkä tuloksen teon kannalta hallittavampia, ainakin korkeammalla tasoituksella pelaaville.

Rohkeasti pelaamaan vieraspelaajien kanssa

Ruuhella kenttä alkaa olla hyvässä kunnossa nyt heinäkuun puolessa välissä alkukauden haasteiden jälkeen. Nautitaan pelaamisesta ja toivotaan tervetulleeksi paljon vieraspelaajia, niin naisia kuin miehiä. Yksi asia, jossa me ruuhikoskelaiset voisimme olla aktiivisempia, on vieraspelaajien huomiointi. Ilmoittautukaa rohkeasti pelikierrokselle mukaan sellaiseen ryhmään, jossa on vieraspelaajia, koska siellä saattaa olla mukana ensimmäistä kertaa Ruuhikoskella pelaavia. Ainakin naispelaajien kommenttien mukaan on mukavampi lähteä kierrokselle, jos on paikallisopas mukana. Ollaan siis jatkossa hiukan rohkeampia tässä mielessä.

Nautinnollista golfkesän jatkoa!
Kiitos kenttägalluppiin vastanneille Paulalle, Tuulalle, Leenalle, Ullalle, Merjalle, Johannalle sekä Sirpalle.

Liisa Luomanen

1.5K

Viimeisimmät jutut

Swingi 2 / 2020

PÄÄKIRJOITUS

30.9.2020
Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI ALOITTELIJAN SILMIN

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKEN KENTTÄ ELÄMÄNSÄ KUNNOSSA – KELPAA KUTSUA VIERAITA!

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI SAI OMAN KIINTOTÄHDEN

Swingi 2 / 2020

LYÖNTIPELIN SM-KISAT – HUIPPUMENESTYS

Swingi 2 / 2020

SWINGIN SYYSVISA

Swingi 2 / 2020

KIVUTONTA GOLFNAUTINTOA OIKEAN TALVIHARJOITTELUN KAUTTA

Swingi 2 / 2020

KAUPUNGINJOHTAJA KIISKILÄ

Swingi 1 / 2020

GOLFIA KORONAN VARJOSSA

Swingi 1 / 2020

SWINGIN 10-KYSYMYKSEN GOLFVISA

Swingi 1 / 2020

RUUHIKOSKI – TODELLINEN LINTUKOTO!

Swingi 1 / 2020

NO VOIHAN WEEHOOÄSSÄ!

Swingi 1 / 2020

TERO MÄNTYLÄ HALLITSEE ISON JA PIENEN PALLON PELAAMISEN

Swingi 1 / 2020

HENKILÖKUVASSA KENTTÄMESTARI JANI HJERPE

Swingi 1 / 2020

LÖYSIKÖ SWINGI SEURAN DRAIVIKUNINGATTAREN?

Swingi 2 / 2019

Kenttäarkkitehti vieraili Ruuhikoskella juhannuksena

Swingi 2 / 2019

Ruuhikosken golffareiden tapa pelata

Swingi 2 / 2019

Osakkeenomistajilla monipuolisia etuja

Swingi 2 / 2019

Robotteja vai lampaita Ruuhikoskelle?

Swingi 2 / 2019

Golf ja ympäristö

Swingi 1 / 2019

Samuli Kivimäki – uusi golfkoulut­tajamme

Swingi 1 / 2019

Rennosti ja asiakkaita kuunnellen

Swingi 1 / 2019

Viime vuodesta, ja tästä…

Swingi 1 / 2019

Työtehtävien monipuolisuus viehättää kentänhoidossa

Swingi 1 / 2019

Loordit heränneet ruususen unesta – säännöt järkeistyneet

Swingi 3 / 2017

Talviharjoittelun ennakkokuulumisia

Swingi 3 / 2017

Seniorimatkalla golf on rockia

Swingi 3 / 2017

Ruuhikosken naisgolfaajien päättäjäiset

Swingi 3 / 2017

Eeli Kujanpäällä ammattilaisuus päätavoitteena

Swingi 3 / 2017

Golf mielessä

Swingi 3 / 2017

Kesän kuulumisia

Swingi 1 / 2018

Teemailloista monipuolisesti vinkkejä pelaamiseen

Swingi 1 / 2018

Pron terveiset uuden kauden kynnyksellä

Swingi 1 / 2018

Klubiravintolan uudet tuulet

Swingi 1 / 2018

Puheenjohtaja Anna-Kaisa Koitto Swingin haastateltavana

Swingi 2 / 2018

Kuvakilpailun parhaat

Swingi 2 / 2018

Somen käytöllä lisäarvoa Ruuhikoskelle

Swingi 2 / 2018

Golflukion opeissa

Swingi 2 / 2018

Monimuotoinen Ruuhikoski linnun silmin

Swingi 3 / 2018

Hallituksen vinkkelistä

Swingi 3 / 2018

Junioreiden mietteitä kesän jälkeen

Swingi 3 / 2018

Mitä jäsenemme harrastavat golfkauden ulkopuolella?

Swingi 3 / 2018

Golf ja doping

Swingi 3 / 2018

Miksi 100 senioria tukkii kentän tiistaisin?

Swingi 3 / 2018

EPG numeroin

Swingi 1 / 2018

Kuulumisia kentänhoidosta