swingi-logo-vaalea

Golflukion opeissa

Vuosi sitten pääsimme lukemaan Swingistä Eeli Kujanpään mietteitä hänen aloittaessaan opiskelua Vierumäellä golflukiossa. Nyt ensimmäinen lukiovuosi on takana päin, ja golfliiton kilpailujakin on kertynyt tälle kaudelle jo useita. Mitä Eelille kuuluu nyt ja miten hän kokee kauden sujuneen tähän saakka?

– Ensimmäinen vuosi Vierumäellä on vastannut odotuksia. Meitä on golflukiossa yhteensä neljä, Eeli kertoo.

Valmennuksesta vastaa golfliiton valmentaja Juha Skyttä, ja harjoituksia onkin lähes jokaisena päivänä viikossa. Golfharjoitukset pidetään maanantaista torstaihin, ja niiden lisäksi kerran viikossa järjestetään fysiikkatreenit ja oman personal trainerin kanssa harjoittelu. Viikonloppuisin pelataan lisäksi sählyä. Golflukiossa käydään koulua ihan samalla tavalla kuin muissakin lukioissa, ja golfharjoittelu on suunniteltu koulunkäynnin oheen.

– Meillä on koulussa yhtä pitkiä päiviä kuin missä tahansa muussa lukiossa. Aion ehkä käydä lukion vähän pidemmässä ajassa kuin kolmessa vuodessa, Eeli pohtii.

Yksi ominaispiirre Vierumäellä harjoittelussa on se, että valmentaja pyrkii luomaan vähän painetta jokaiseen treenikertaan. Jokaisella treenillä tulisi olla jokin tavoite, joka luo pelaajalle pientä lisäjännitystä.

– Tästä on apua siihen, että ei ota kisoissa niin suuria paineita. Esimerkiksi jos on kahden metrin putti, niin ei jännitä sitä niin paljon, Eeli selittää.

e31b109e-927d-4567-81b3-172681676f4a
Kuva: Golfliitto


Menestystä liiton kiertueilta

Golfliiton kilpailuja on takana tälle kaudelle jo runsaasti, ja menestystä on tullut. Junior Challenge Tourilta Eeli on napannut useita voittoja, ja johtaa tällä hetkellä kiertueen kokonaisrankingia ylivoimaisesti. Myös Finnish Junior Tourilta, joka on Suomen ylin kilpailukiertue junioreille, on tullut hyviä sijoituksia ja rankingissa Eeli on tällä hetkellä kahdeksas.

Ensimmäinen varsinainen kosketus miesten kisoihin tuli joukkue SM-kisoista kesäkuun loppupuolelta. Eeli edusti kisoissa EPG:tä yhdessä Jesse Rutasen, Arttu Rutasen, Harri Peltoniemen ja Mikael Mäki-Töylin kanssa. Miesten kisoissa pelaaminen ei Eelin mukaan tuntunut juurikaan erilaiselta, kuin junioreiden kisoissa. Hieman haastetta sen sijaan toi parin kanssa pelaaminen.

– En ollut pelannut ikinä foursomea, joten oli vähän hankalaa päästä alussa mukaan. En ole tottunut siihen, että lyödään vuorotellen ja lyöntien väliin tulee pitkiäkin taukoja. Mutta tulipahan koettua, Eeli toteaa.

Kesän paras tulos osui 18-vuotiaiden lyöntipelin SM-kisoihin kesäkuun loppuun. Ensimmäiselle kierrokselle Eeli iski huikean tuloksen kuusi alle parin.

– Sillä kierroksella onnistui kaikki, sanoo Eeli tyhjentävästi. Seuraavat kaksi kierrosta eivät sujuneet ihan yhtä hyvin, mutta tuloksena oli lopulta hienosti neljäs sija.


Katse syksyä kohti

Vaikka kilpailuja on jo runsaasti takana, on niitä vielä paljon edessä kun mennään kohti loppukautta. Yhtenä tähtäimessä olevana kisana Eeli mainitsee heinäkuun lopussa olevat junioreiden reikäpelin SM-kisat, sekä tietenkin EPG:n omat mestaruuskisat elokuun loppupuolella.

Toinen lukiovuosi Vierumäellä lähtee käyntiin syksyllä, ja sitä Eeli odottaa innoissaan paitsi itse harjoittelun, myös peliseuran vuoksi.

– Kaverini Nicke-Elias Kaajavirta aloittaa myös Vierumäellä syksyllä, joten saan hänestä pelikaverin, Eeli kertoo.

 

Henna Niemi

 71dbed9d-f3c7-435d-b04d-0ac0769beadb
JAA ARTIKKELI