fbpx
swingi-logo-vaalea

NO VOIHAN WEEHOOÄSSÄ!

Kesän -20 kauden alkua odottelevat kaveruksemme Reiska ja Rymy pitivät taukoa in-golf-harjoittelun lomassa, jolloin Rymyn mieleen juolahti talven golfjulkaisuissa vahvasti esillä ollut uusi tasoituksen WHS-laskentajärjestelmä.

 • Kuulepa Reiska ..mikä se on tämä veehooässä systeemi mistä nyt kaikki puhuu ja postia pukkaa kännykkään, jotta ei enää muuta viestintää sekaan mahdukaan?
 • Niin no sehän nyt on se uusi maailmanlaajuinen tapa laskea tasoitukset viimesen päälle fiksusti ja heleposti älykännykän avustuksella. Et kuule ennätä viimeseltä riiniltä lupille kahville, kun jo tiijjät uuden tasotuksesi.
 • Jaa vai on on semmonen järjestelmä nyt pykätty meidän pelaamista helpottamaan. Vaan mikä helekutin kiirus sillä tasotuksella on valamistua ennen kun minä ennätän ees kahvikupin ääreen?
 • En mä nyt tiedä siitä kiireestä, mutta kun Sinä Rymy muutenkin oot tuolla kentällä kovin hätäinen, niin aattelin nyt tämänkin asian Sinulle valakaasta.

Tuosta hätäisyydestä ei Reiskan olisi saanut Rymyä muistuttaa, sillä keskustelu tyrehtyi Rymyn ärtyneisyyteen ja sitten pallot saivatkin hetken kovaa kyytiä harjoitusmatoilta. Eipä siinä kuitenkaan kauan hiljaa jaksettu olla ja kun Rymyn korvaan tarttui tuo Reiskan maininta helposta ja fiksusta tasoituksen laskentatavasta, niin hän ei malttanut olla pohtimatta, että:

 • Minä kuule oon ihan oikeesti yrittänyt saada tietoa ja käsityksiä tästä uudesta systeemistä ja ihmettelen ihan kauhiasti, että tuonne Golfpisteenkin keskustelupalstalle on lyhyellä aikaa tullut lähes 600 toinen toistaan viisaampaa kommenttia asiasta. Niin, että onkohan tuo uusi järjestelmä tosiaan niin fiksu ja heleppo niin kuin sanoit? Ja mitä varten tässä nyt on koko talavi paasattu, että jokaisen golfarin pitää tutustua järjestelmään ja hyvä ettei vaadita asiasta tenttiä ennen kun kentälle pääsee. Niin, että sano nyt Reiska mihin minä tätä kaikkea tietoa oikein tarvitten ja mitä hyötyä siitä minulle on?
 • No kuulepa Rymy, kun Sinä nyt menet vaikka Ameriikkaan pelailemaan, niin Sinä olet ns. samalla viivalla sikäläisten leidien kanssa – voitte verrata tasoitustanne samalla datalla lasketulla tavalla, niin kuin hienosti sanotaan. Eikös se ole hienoa, että tietävät sitten ”rapakon” tuolla puolellakin, että kyllä sivistys on saapunut tänne napapiirinkin tuntumaan.
 • Mee kuule itte sinne jenkkilään leidiseuraa hakemaan, minulle riittää ihan nämä oman seuran mainiot ”tytöt” peliseuraksi jos ja kun viikkokisoissa arvonta niin mukavasti suo.
 • No kyllä se minuakin kieltämättä vähän huvitti, kun tämän uuden järjestelmän etuna jossakin esiin tuotiin tuo ameriikankin kortti.

Siinä sitten kaveruksemme ihmettelivät uutta WHS-tasoitusjärjestelmää monelta kantilta. Kysymyksiä tuntui varsinkin Rymyllä olevan enemmän kuin Reiskalla vastauksia. Sitten Rymyyn iski ns ”piru” ja hän ajatteli laittaa Reiskan kovan paikan eteen kysymällä, että:

 • Vaan kerropa Reiska vielä minulle ihan tarkasti sellainen asia, että kun minä menen tuonne Nexgolfiin ja avaan sieltä oman nykytasoitukseeni perustuvan WHS-tasoitushistorian 20-viimeistä tulosta, niin siinä näkyy monenlaista saraketta ja lyhenneotsikkoa, mutta niitä minun saamiani bogipisteitä ja lyöntimääriä sieltä ei näy. Kyllä ne minua enemmän kiinnostaa kuin nuo mystiset CR/SLOPE, PCC, SÄÄDÖT ja ihmeelliset kahdenkymmenen molemmin puolin olevat TASOITUSTULOS-luvut! Katsopa vaikka nyt tuo luku 18,6 Paltamon kentällä viime kesänä pelatulta kierrokselta.  Mitä sekin mahtaa tarkoittaa?
 • Voi hyvä ystävä, etkö Sinä nyt tosiaan vieläkään ymmärrä miten tämä homma toimii. Katsopa nyt kun minä näytän Sinulle oikein printattua selevää tekstiä – lue kuule tuosta: Kun näet tasoitustuloksen 18,6 niin saat tietää bruttolyöntiesi määrän siten, että katsot pelatun kentän siltä tiiltä jolta pelasit tuon tasoitusvälin mihin 18,6 osuu. Sitten katsot siitä oikealta pelitasoituksesi ja lisäät sen par-lukuun ja saat ns. korjatun bruttotuloksen kierrokseltasi. Eli  WHS:ssä tuo tarkoittaa tasoitusta johon kierroksesi pelasit eli kuinka hyvä olit ja mikä tasoitus olisi tuottanut Sinulle 36 pistettä”.
 • No niin..tämä nyt tuli Sinulle vissiin lopultakin selväksi….hei ..mihin Sinä Rymy nyt meet, tässä olisi vielä pari lisäjuttua jäljellä…kuuntele nyt!

Niin rapsahti In-golfin ovi auki ja Rymy painui pihalle ja ennen oven sulkeutumista Reiska oli kuulevinaan Rymyn puhisevan:

 • Mä kyllä lähden vaikka Amerikkaan ja uskon, että siellä ei pelaajat näistä laskentakaavioista porua pidä ja täällä minä luotan satavarmasti siihen, että caddiemasterimme hoitavat nämä tasoitukset  ajallaan kuntoon ja minä saan keskittyä vaan itse pallon lyömiseen. Se on soromnoo nyt!

Maailman ja golfin  menoa pohtien ikäpykälä-koronakarenteenin aikaan kirjoitteli:  Tapio Räsänen

 

 

Viimeisimmät jutut

Swingi 2 / 2020

PÄÄKIRJOITUS

30.9.2020
Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI ALOITTELIJAN SILMIN

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKEN KENTTÄ ELÄMÄNSÄ KUNNOSSA – KELPAA KUTSUA VIERAITA!

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI SAI OMAN KIINTOTÄHDEN

Swingi 2 / 2020

LYÖNTIPELIN SM-KISAT – HUIPPUMENESTYS

Swingi 2 / 2020

SWINGIN SYYSVISA

Swingi 2 / 2020

KIVUTONTA GOLFNAUTINTOA OIKEAN TALVIHARJOITTELUN KAUTTA

Swingi 2 / 2020

KAUPUNGINJOHTAJA KIISKILÄ

Swingi 1 / 2020

GOLFIA KORONAN VARJOSSA

Swingi 1 / 2020

SWINGIN 10-KYSYMYKSEN GOLFVISA

Swingi 1 / 2020

RUUHIKOSKI – TODELLINEN LINTUKOTO!

Swingi 1 / 2020

TERO MÄNTYLÄ HALLITSEE ISON JA PIENEN PALLON PELAAMISEN

Swingi 1 / 2020

HENKILÖKUVASSA KENTTÄMESTARI JANI HJERPE

Swingi 1 / 2020

LÖYSIKÖ SWINGI SEURAN DRAIVIKUNINGATTAREN?

Swingi 2 / 2019

Kenttäarkkitehti vieraili Ruuhikoskella juhannuksena

Swingi 2 / 2019

Ruuhikosken golffareiden tapa pelata

Swingi 2 / 2019

Osakkeenomistajilla monipuolisia etuja

Swingi 2 / 2019

Robotteja vai lampaita Ruuhikoskelle?

Swingi 2 / 2019

Golf ja ympäristö

Swingi 1 / 2019

Samuli Kivimäki – uusi golfkoulut­tajamme

Swingi 1 / 2019

Rennosti ja asiakkaita kuunnellen

Swingi 1 / 2019

Viime vuodesta, ja tästä…

Swingi 1 / 2019

Työtehtävien monipuolisuus viehättää kentänhoidossa

Swingi 1 / 2019

Loordit heränneet ruususen unesta – säännöt järkeistyneet

Swingi 3 / 2017

Talviharjoittelun ennakkokuulumisia

Swingi 3 / 2017

Seniorimatkalla golf on rockia

Swingi 3 / 2017

Ruuhikosken naisgolfaajien päättäjäiset

Swingi 3 / 2017

Eeli Kujanpäällä ammattilaisuus päätavoitteena

Swingi 3 / 2017

Golf mielessä

Swingi 3 / 2017

Kesän kuulumisia

Swingi 1 / 2018

Teemailloista monipuolisesti vinkkejä pelaamiseen

Swingi 1 / 2018

Pron terveiset uuden kauden kynnyksellä

Swingi 1 / 2018

Klubiravintolan uudet tuulet

Swingi 1 / 2018

Puheenjohtaja Anna-Kaisa Koitto Swingin haastateltavana

Swingi 2 / 2018

Kuvakilpailun parhaat

Swingi 2 / 2018

Somen käytöllä lisäarvoa Ruuhikoskelle

Swingi 2 / 2018

Golflukion opeissa

Swingi 2 / 2018

Monimuotoinen Ruuhikoski linnun silmin

Swingi 2 / 2018

Mitä naiset arvostavat golfkentillä?

Swingi 3 / 2018

Hallituksen vinkkelistä

Swingi 3 / 2018

Junioreiden mietteitä kesän jälkeen

Swingi 3 / 2018

Mitä jäsenemme harrastavat golfkauden ulkopuolella?

Swingi 3 / 2018

Golf ja doping

Swingi 3 / 2018

Miksi 100 senioria tukkii kentän tiistaisin?

Swingi 3 / 2018

EPG numeroin

Swingi 1 / 2018

Kuulumisia kentänhoidosta