fbpx
swingi-logo-vaalea

Viime vuodesta, ja tästä…

Jokainen vuosi on erilainen. Viime vuonna kentän kunnon osalta harmia riitti greenien vuoksi heinäkuulle asti. Väylät sen sijaan olivat koko kesän hienossa kunnossa. Pelaajamäärät kasvoivat vaikka heinäkuun helteillä kierroksia olikin yli 700 vähemmän kuin edellisvuonna. Starttien kokonaismäärä oli 27200, noin 500 enemmän kuin viime vuonna. Vieraspelaajia oli 3335 kpl, lisäystä noin 500. Liityimme osaksi Kultakorttikenttiä ja sitä kautta pelaajia tuli noin 200. Nyt maaliskuun golfmessuilla osastollamme kävijät olivat edellisvuotta selvästi enemmän tietoisia Ruuhikoskesta, millainen kenttämme on ja missä me olemme. Vieraspelaajien määrän lisääntymiseen voi suhtautua toiveikkaasti.

Taloudesta

Taloudellisesti viime vuosi oli haastava. Erityisesti koneiden ja laitteiden hajoaminen keittiössä ja kentällä lisäsi kustannuksia siten, että velkoja kyllä lyhennettiin, mutta varsinaisia pankkilainoja ei. Laina neuvoteltiin uusiksi hieman pidemmälle maksuajalle ja samalla lainaan otettiin korkokatto suojaksi mahdollista koronnousua vastaan. Tämä on jo viides vuosi, jolloin vastike on ennallaan, 675 €. Tekemistä on, koska palkat ja muut kulut kuitenkin aina nousevat vuosittain jonkin verran. Tarkistettu budjetti näyttää, että nykyisellä vastikkeella tämä vuosi sujuu hyvin. Kulupuolen isot yllätykset eivät tietenkään ole toivottavia, mutta sinällään talous on hallinnassa. Liikevaihtomme on noin 800 t€. Niin sanottu velkaantumisaste eli velkojen suhde liikevaihtoon alkaa olla 50 %:n paikkeilla, kun se yhtiöissä keskimäärin on noin 80 %.


Osakkeiden vaihdannasta

Viime vuoden suuri aikaansaannos oli monilta osin jo vanhentuneen yhtiöjärjestyksen uusiminen lähes kokonaan. Muutos sujahti Patentti- ja rekisterihallituksessa nopeasti läpi. Yhtiön nimikin nykyaikaistettiin ja se on nyt Ruuhikoskigolf Seinäjoki Oy. Merkittävä muutos oli, että B- ja C-osakkeiden omistajat voivat nyt halutessaan muuntaa osakkeensa kahdeksi tai kolmeksi A-osakkeeksi. Entisen kankean osakeantimenettelyn sijasta muutos voidaan tehdä nyt sujuvasti hallituksen toimin. Tätä mahdollisuutta onkin jo käytetty ja esimerkiksi parin C-osakkeen omistajat ovat jo saaneet ”uusille” A-osakkeilleen uusia omistajia. Yhtiön kannalta tässä on se hyvä puoli, että joskus lievää närääkin herättäneet peliliput vähenevät.

Yhtiöjärjestykseen lisättiin myös yhtiön mahdollisuus ottaa vastikkeetta eli lahjoituksena vastaan omia osakkeitaan. Tämä konkretisoituu vasta ensi syksyn yhtiökokouksessa, jolloin hallitus budjettiesityksensä yhteydessä esittää yhtiökokoukselle, montako osaketta voitaisiin ottaa vastaan. Tässä mennään talous edellä, koska vastaanotettavat osakkeet pysyvästi poistuvat vastikevelvollisuuden piiristä ja siten tuovat vajausta tulopuolelle.

Yhtiökokous myös hyväksyi osana toimintasuunnitelmaa uuden käytännön, jonka mukaan vähintään 70-vuotiaat osakkaat voivat sen jälkeen, kun ovat myyneet tai lahjoittaneet osakkeensa pois, jatkaa pelaamistaan elämänsä loppuun asti kulloisenkin vuotuisen vastikkeen suuruisella pelimaksulla. Yhtiö voi tällöin saada tavallaan kahta vastiketta, luovuttajalta ja osakkeen uudelta omistajalta. Tätäkin mahdollisuutta on jonkin verran käytetty, ainakin tarjonta on lisääntynyt. Tämä mahdollisuus on voimassa ainakin tämän vuoden. Asiasta päätetään taas ensi syksyn yhtiökokouksessa, sillä se ei ole yhtiöjärjestyksessä mainittu pysyväissäännös.

Viime vuonna 52 osaketta vaihtoi omistajaa. Tänä vuonna vaihdoksia on tapahtunut jo 32 kappaletta.


Informaatiota jaetaan, lukemisessa joillakin petraamista!

Yhtiön asioista annettavaa informaatiota on viime vuosina pyritty lisäämään ja toivottavasti parantamaankin. Asioista kirjoitetaan Swingissä, osakaskirjeessä, yhtiökokouskutsujen mukana olevissa tilinpäätöksissä, toimintakertomuksissa ja toimintasuunnitelmissa ja lisäksi asioita vielä selvennetään ja konkretisoidaan yhtiön verkkosivuilla. Viime vuonna otettiin käytäntöön Hennan toimittamana viikkoinfo, jossa kerrotaan alkavan viikon tapahtumista kentällä ja joskus muistakin ajankohtaisista asioista. Tämä sai hyvän suosion ja sitä jatketaan tänä vuonna.

Tästä informaation runsaudesta huolimatta täytyy ihmetellä joidenkin osakkaiden käyttäytymistä. Perjantaina 5.4. olin Jyrin kanssa budjettitarkistelussa ja valmistelemassa tulevaa hallituksen kokousta. Tuona ja edellisinä päivinä oli tullut ties kuinka monta puhelua, että ”Nyt mä tuon osakkeeni teille kun te nyt otatte niitä vastaan”.  Mikä vuokrapooli?  Mikä kirjaamismaksu? Miksei kenttää jo avata kun muualla jo pelataan, turhaanko tässä vastiketta maksetaan?  Miksei näistä tiedoteta? Ja usein puhelun sävy ja kielenkäyttö ovat sellaista, että ei oikein viitsisi samaan golfyhteisöön tunnustaa kuuluvansa. No tämä nyt koskee vain yksittäistapauksia, mutta otan tämän asian tässä esille, koska arvata saattaa, että sama urputus samojen toimesta saattaa jatkua pitkin kesää. Ruuhikosken henkeä ei tuolla tavalla edistetä. Tässä asiassa voimme olla toistemme vartijoita.

Ps. Em. palaveri keskeytyi mukavalla tavalla. Pihaan kurvasivat Hautalan Heikki ja Kiviluodon Osmo. No mitä? Kaverit menevät ihmettelemään ns. Käkikellon rännejä, joissa on jotain häikkää. Ja sen jälkeen 10- ja 18-väylän siltoja ja niiden kuntoa tarkistelemaan. Olivat jo selvitelleet 10-väylän sillalle pinnoitetta, jolla liukkaus saadaan pois.  Ja muutakin pikkuremppaa kavereilla oli jo mietittynä. Tässä on tyyliä ja oikeaa Ruuhikosken henkeä ja meininkiä!


Hyvää kesää odotellen

Hallitus ja sen eri toimikunnat ovat kukin tahoillaan valmistautuneet tulevaan kesään. Ravintolalla on omia suunnitelmiaan. Viime vuonna ajoivat sisään ja tulokset olivat hyviä. Meno jatkuu ja paranee. Kenttätoimikunta on pitänyt katselmuksiaan kentällä ja suunnitelmien toteutus on jo alkanut. Säähän ei oikein voi vaikuttaa, mutta toivotaan suotuisia olosuhteita. Erinomaiset caddiemasterit ja palvelupäällikkö jatkavat toimintaa entisellä kokoonpanolla. Loistava käyntikorttimme!

Omasta ja hallituksen puolesta toivon hyviä pelikelejä. Niiden myötä tulee hyvä fiilis. Ja keskinäinen arvostus ja kunnioitus on aina paikallaan. Se alkaa jo parkkipaikalta.

Hyvää kesää ja mukavia pelejä jokaiselle!

Martti Lehtivuori
Hallituksen puheenjohtaja

 

Viimeisimmät jutut

Swingi 2 / 2020

PÄÄKIRJOITUS

30.9.2020
Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI ALOITTELIJAN SILMIN

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKEN KENTTÄ ELÄMÄNSÄ KUNNOSSA – KELPAA KUTSUA VIERAITA!

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI SAI OMAN KIINTOTÄHDEN

Swingi 2 / 2020

LYÖNTIPELIN SM-KISAT – HUIPPUMENESTYS

Swingi 2 / 2020

SWINGIN SYYSVISA

Swingi 2 / 2020

KIVUTONTA GOLFNAUTINTOA OIKEAN TALVIHARJOITTELUN KAUTTA

Swingi 2 / 2020

KAUPUNGINJOHTAJA KIISKILÄ

Swingi 1 / 2020

GOLFIA KORONAN VARJOSSA

Swingi 1 / 2020

SWINGIN 10-KYSYMYKSEN GOLFVISA

Swingi 1 / 2020

RUUHIKOSKI – TODELLINEN LINTUKOTO!

Swingi 1 / 2020

NO VOIHAN WEEHOOÄSSÄ!

Swingi 1 / 2020

TERO MÄNTYLÄ HALLITSEE ISON JA PIENEN PALLON PELAAMISEN

Swingi 1 / 2020

HENKILÖKUVASSA KENTTÄMESTARI JANI HJERPE

Swingi 1 / 2020

LÖYSIKÖ SWINGI SEURAN DRAIVIKUNINGATTAREN?

Swingi 2 / 2019

Kenttäarkkitehti vieraili Ruuhikoskella juhannuksena

Swingi 2 / 2019

Ruuhikosken golffareiden tapa pelata

Swingi 2 / 2019

Osakkeenomistajilla monipuolisia etuja

Swingi 2 / 2019

Robotteja vai lampaita Ruuhikoskelle?

Swingi 2 / 2019

Golf ja ympäristö

Swingi 1 / 2019

Samuli Kivimäki – uusi golfkoulut­tajamme

Swingi 1 / 2019

Rennosti ja asiakkaita kuunnellen

Swingi 1 / 2019

Työtehtävien monipuolisuus viehättää kentänhoidossa

Swingi 1 / 2019

Loordit heränneet ruususen unesta – säännöt järkeistyneet

Swingi 3 / 2017

Talviharjoittelun ennakkokuulumisia

Swingi 3 / 2017

Seniorimatkalla golf on rockia

Swingi 3 / 2017

Ruuhikosken naisgolfaajien päättäjäiset

Swingi 3 / 2017

Eeli Kujanpäällä ammattilaisuus päätavoitteena

Swingi 3 / 2017

Golf mielessä

Swingi 3 / 2017

Kesän kuulumisia

Swingi 1 / 2018

Teemailloista monipuolisesti vinkkejä pelaamiseen

Swingi 1 / 2018

Pron terveiset uuden kauden kynnyksellä

Swingi 1 / 2018

Klubiravintolan uudet tuulet

Swingi 1 / 2018

Puheenjohtaja Anna-Kaisa Koitto Swingin haastateltavana

Swingi 2 / 2018

Kuvakilpailun parhaat

Swingi 2 / 2018

Somen käytöllä lisäarvoa Ruuhikoskelle

Swingi 2 / 2018

Golflukion opeissa

Swingi 2 / 2018

Monimuotoinen Ruuhikoski linnun silmin

Swingi 2 / 2018

Mitä naiset arvostavat golfkentillä?

Swingi 3 / 2018

Hallituksen vinkkelistä

Swingi 3 / 2018

Junioreiden mietteitä kesän jälkeen

Swingi 3 / 2018

Mitä jäsenemme harrastavat golfkauden ulkopuolella?

Swingi 3 / 2018

Golf ja doping

Swingi 3 / 2018

Miksi 100 senioria tukkii kentän tiistaisin?

Swingi 3 / 2018

EPG numeroin

Swingi 1 / 2018

Kuulumisia kentänhoidosta