fbpx
swingi-logo-vaalea

Puheenjohtaja Anna-Kaisa Koitto Swingin haastateltavana

Swingi tapasi yhtiön kevätkokouksen alla seuran puheenjohtajana reilun vuoden toimineen Anna-Kaisa Koiton ja haastattelimme häntä ajankohtaisista golfiin ja myös elämään liittyvistä asioista.

Anna-Kaisa – onko ensimmäinen vuosi puheenjohtajana vastannut odotuksiasi?

Kyllä se on vastannut odotuksia. Kokemus on ollut jännittävä ja mielenkiintoinen uusine haasteineen. Yhteistyö Ruuhikoskella toimii, siis seuran ja yhtiön välillä. Ihan parasta on toimia todella innostavassa seurayhteisössä, jossa johtokunnan jäsenet ja toiminnanjohtaja ovat sitoutuneet tehtäviinsä. Siitä sitä virtaa saa pakostakin myös puheenjohtaja myös omaan työhönsä.

Mitä nuo kovimmat haasteet sitten ovat olleet?

Johtokunnassa keskustellaan ja ideoidaan toimintaa ja monet ideat tuntuu itsestä aivan huikean hienoilta toteutettavaksi, mutta sitten kuitenkin usein käy niin, että hyvältäkin tuntunut asia ei kuitenkaan tunnu löytävän tekijöitä eikä sitten vastaanottajia kohteena olevassa ”asiakaskunnassa”. Siltä osin on tietty tekijöitten krooninen puute olemassa ja siksi kannustankin seuran jäseniä tarjoamaan omaa erikoisosaamistaan seuramme käyttöön yksittäisten hankkeiden toteuttamiseen. Osaamispotentiaalia nimittäin jäsenkunnastamme taatusti löytyy!

Golfliitto on asettanut tavoitteen saada 3300 uutta jäsentä seuroihin tälle vuodelle. Mitä EPG tekee omalta osaltaan tuon tavoitteen eteen?

Hetken jo käytössä olleet aloittelijan ipaketit ja back to golf kampanjat ovat selkeästi kantavia perustoimia jäsenmäärän lisäykseen. Selkeästi eniten kehitettävää on greencard-kurssilaisiin kohdistuvassa lajin ja seurajäsenyyden täsmämarkkinoinnissa heti alkeiskurssien päätyttyä. Tuo asia on vuosien varrella jäänyt huonolle hoidolle ja liian moni kurssin suorittanut on sitten lentänyt linnun lailla pesästä pois ja myöhemmin heitä on aina vaikeampi tavoittaa. Tähän asiaan tullaan tänä vuonna todella panostamaan.


 Mikä Sinut sai aikoinaan golfin pariin?
Olin töissä Salossa ja silloinen esimieheni tarjosi ilmaisen perehtymisen lajin mukavuuksiin. Ihan heti koukku ei kuitenkaan tarttunut kiduksiin, mutta ajatus jäi kuitenkin kiehtovana itämään. Seinäjoelle muutettuani menimme Timon kanssa greencard-kurssille ja se oppi meni perille ja sillä tiellä ollaan.

Aloitin huipulta! Kurssin jälkeen pääsimme tihkusateessa oikealle kentälle Katinkullassa. Meitä kehotettiin pelaamaan mustilta, eli ”harjoittelijoitten tiiltä”. Löin par kolmosella kammottavan käärmeentappolyönnin. Pallo ei noussut, mutta se luikerteli kuppiin. Holari – enkä silloin ymmärtänyt kuinka vaikeaa sen tekeminen oikeasti on. Sen jälkeen ei ole ollut lähelläkään! Suosittelen yhteistä liikuntaharrastusta kaikille – se on parasta pariterapiaa.

 WP_20170917_10_25_48_Pro
Anna-Kaisa (vasemmalla) osallistui v. 2017 seniorinaisten SM-joukkuekilpailuun yhdessä Minna Mäntylän ja Sari Mahlamäen kanssa.


Voisikohan tuota työnantajan tarjoamaa kurssitusta soveltaa Seinäjoen seudulla? Keväällä nimittäin uutisoitiin, että jättioperaattori British Telecom tarjoaa henkilökunnalleen ilmaisen golfin alkeiskurssin. Perusteena on yrityksen hyötyminen paremmin töissä jaksavasta henkilökunnasta.

Kyllä meilläkin asia olisi syytä jollakin tapaa viedä työnantajien henkilöstön työhyvinvoinnista vastaavien ihmisten ajatuksiin. Kannustamalla työntekijöitä liikunnan – siis golfin pariin- niin henkinen kuin fyysinenkin hyvinvointi paranee ja se on taatusti niin yritysten kuin yhteiskunnankin taloudellinen etu.

Kesäkuun alussa olevan kansallisen golfviikon ykköskohteena on nuoriso ja siellä viestinnän kohdentaminen nuoriin hyödyntäen 280 000 käyttäjän somea. Miten ajatus voi konkretisoitua EPG:n toiminnassa?

Facebook ja instagram ovat meillä aktiivikäytössä ja toivoisin, että EPG:n juniorit postaisivat kuvia ja kokemuksia kevätleireiltään ja kauden kisoista. Olisi mahtavaa pyytää esimerkiksi joku SPV:n edustuspelaaja Ruuhikoskelle tutustumaan golfiin ja viedä video ekoista lyönneistä ja kommenteista yotubeen. Some tavoittaa paljon väkeä ja golf tarvitsee kaikki kanavat imagonsa tuoreuttamiseen ja lajin arkipäiväistämiseen.

Meillä on hyvässä nosteessa olevia nuoria kilpapelaajia seurassa. Millaisena kilpaurheiluseurana näkisit EPG:n 5-vuoden päästä?

Kyllä minä allekirjoitan, että me ollaan todellakin urheiluseura ja kilpagolf on urheiluseuran tähtitoimintaa. Mielelläni näkisin, että lähivuosina pelaajamme ja seuramme värit näkyisivät Finnish Tourin ja jopa SM-kisojen kärkikahinoissa. Toivon myös, että nyt hyvässä nosteessa oleva mid-toiminta saa tuon ikäluokan pelaajia Taina Oleniuksen ohella mukaan ja menestymään mid-tourille. Myös seniori-ikäluokalta haluan nähdä aktiivista osanottoa SM-kisoihin ja sieltä mitalituliaisia.


Mikä on suosikkiväyläsi Ruuhikoskella ja miksi?

Hmm…sanotaan nyt, että 7-väylä tarjoaa kihelmöivää jännitystä jo avaukseen lammen ja bunkkereiden muodossa. Kaunis ja muodoiltaan haasteellinen viheriö lempeine sääoloineen kruunaa sitten väylän kokemukset mukaviksi muistikuviksi.

Mikä on oma unelmasi golfissa?

Varsinaisia tulostavoitteita minulla ei ole. Unelmana on aikanaan elää ja nauttia golfin mukanaan tuomasta terveydestä ja mielen hyvinvoinnista mahdollisimman pitkään vääjäämättä eteen tulevina ikääntymisvuosinakin.

Miten Anna-Kaisa rentoutuu golfin ulkopuolella?

Pilates on kehon huoltolajini. Lisäksi tykkään lukea ja parhaiten ajatus rentoutuu dekkareita lukien. Viimeisin kirja tosin oli vähän raskaampaa Suomen 100-vuoden takaiseen aikaan sijoittuvaa dokumentaarista tekstiä. Jos ja kun aikaa löytyy, niin käyn mielelläni teatterissa. Mieluiten nautin perinteisestä puhenäytelmästä – se harvoin pettää odotuksia. Mainiona esimerkkinä voin mainita Kiviä taskussa- näytelmän, jossa Martti Suosalo ja Mika Nuojua todella hemmottelevat katsojia huippuviihteellä. Farsseja ja komedioita vierastan. Ne ovat vaativia ja minulla on varmaan outo huumorintaju. Katsojana en halua tuntea myötähäpeää.

Mitkä ovat pj Anna-Kaisan terveiset jäsenistölle uuden golfkauden juuri alkaessa?

Ruuhikosken Green card-kurssien aikataulu ja kilpailukalenteri on julkaistu. Osallistutaan ja kerrotaan jokainen omille tutuille mahdollisuuksista osallistua ja aloittaa harrastus ja kerätä hyviä kokemuksia hyvässä seurassa. EPG:n kilpailukalenterissa on tänä vuonna paljon mielenkiintoisia uutuuksia, mm reikäpelimestikset jo alkukaudesta. Toivon, että Ruuhikoski jää vieraspelaajien mieleen paitsi upeana kenttänä myös mukavana yhteisönä. Kun Nex golf näyttää, että peliajan on varannut esim. kaksi vieraspelaajaa, niin he aina saisivat peliseuraa Ruuhikosken omasta väestä. Huomaavaisuus luo hyvää mieltä!

Anna-Kaisaa jututti Tapio Räsänen.

Viimeisimmät jutut

Swingi 2 / 2020

PÄÄKIRJOITUS

30.9.2020
Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI ALOITTELIJAN SILMIN

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKEN KENTTÄ ELÄMÄNSÄ KUNNOSSA – KELPAA KUTSUA VIERAITA!

Swingi 2 / 2020

RUUHIKOSKI SAI OMAN KIINTOTÄHDEN

Swingi 2 / 2020

LYÖNTIPELIN SM-KISAT – HUIPPUMENESTYS

Swingi 2 / 2020

SWINGIN SYYSVISA

Swingi 2 / 2020

KIVUTONTA GOLFNAUTINTOA OIKEAN TALVIHARJOITTELUN KAUTTA

Swingi 2 / 2020

KAUPUNGINJOHTAJA KIISKILÄ

Swingi 1 / 2020

GOLFIA KORONAN VARJOSSA

Swingi 1 / 2020

SWINGIN 10-KYSYMYKSEN GOLFVISA

Swingi 1 / 2020

RUUHIKOSKI – TODELLINEN LINTUKOTO!

Swingi 1 / 2020

NO VOIHAN WEEHOOÄSSÄ!

Swingi 1 / 2020

TERO MÄNTYLÄ HALLITSEE ISON JA PIENEN PALLON PELAAMISEN

Swingi 1 / 2020

HENKILÖKUVASSA KENTTÄMESTARI JANI HJERPE

Swingi 1 / 2020

LÖYSIKÖ SWINGI SEURAN DRAIVIKUNINGATTAREN?

Swingi 2 / 2019

Kenttäarkkitehti vieraili Ruuhikoskella juhannuksena

Swingi 2 / 2019

Ruuhikosken golffareiden tapa pelata

Swingi 2 / 2019

Osakkeenomistajilla monipuolisia etuja

Swingi 2 / 2019

Robotteja vai lampaita Ruuhikoskelle?

Swingi 2 / 2019

Golf ja ympäristö

Swingi 1 / 2019

Samuli Kivimäki – uusi golfkoulut­tajamme

Swingi 1 / 2019

Rennosti ja asiakkaita kuunnellen

Swingi 1 / 2019

Viime vuodesta, ja tästä…

Swingi 1 / 2019

Työtehtävien monipuolisuus viehättää kentänhoidossa

Swingi 1 / 2019

Loordit heränneet ruususen unesta – säännöt järkeistyneet

Swingi 3 / 2017

Talviharjoittelun ennakkokuulumisia

Swingi 3 / 2017

Seniorimatkalla golf on rockia

Swingi 3 / 2017

Ruuhikosken naisgolfaajien päättäjäiset

Swingi 3 / 2017

Eeli Kujanpäällä ammattilaisuus päätavoitteena

Swingi 3 / 2017

Golf mielessä

Swingi 3 / 2017

Kesän kuulumisia

Swingi 1 / 2018

Teemailloista monipuolisesti vinkkejä pelaamiseen

Swingi 1 / 2018

Pron terveiset uuden kauden kynnyksellä

Swingi 1 / 2018

Klubiravintolan uudet tuulet

Swingi 2 / 2018

Kuvakilpailun parhaat

Swingi 2 / 2018

Somen käytöllä lisäarvoa Ruuhikoskelle

Swingi 2 / 2018

Golflukion opeissa

Swingi 2 / 2018

Monimuotoinen Ruuhikoski linnun silmin

Swingi 2 / 2018

Mitä naiset arvostavat golfkentillä?

Swingi 3 / 2018

Hallituksen vinkkelistä

Swingi 3 / 2018

Junioreiden mietteitä kesän jälkeen

Swingi 3 / 2018

Mitä jäsenemme harrastavat golfkauden ulkopuolella?

Swingi 3 / 2018

Golf ja doping

Swingi 3 / 2018

Miksi 100 senioria tukkii kentän tiistaisin?

Swingi 3 / 2018

EPG numeroin

Swingi 1 / 2018

Kuulumisia kentänhoidosta