swingi-logo-vaalea

Kuulumisia kentänhoidosta

Näin uuden kauden kynnyksellä on jälleen aika kurkistaa, mitä kentänhoidon puolella on talven aikana tapahtunut, ja mitä on suunnitteilla. Kentänhoidon miehitys on tällä hetkellä neljä henkilöä, ja työhön on kuulunut muun muassa koneiden talvikunnostusta. Tärkeimpänä työnä on tietenkin ollut kentän jatkuva tarkkailu, jonka pohjalta on lähdetty tekemään toimenpiteitä greeneille ja väylille.

Kentän alueen metsien harvennus on jatkunut jo kolmatta talvea peräkkäin. Metsät ovatkin ehtineet kasvaa melko tiheiksi, sillä harvennusta ei ole näitä viimeisimpiä talvia ennen suoritettu vuosikausiin.

– Puuston harvennuksen tarkoituksena on saada ilmavuutta ja valoisuutta varjossa oleviin kentän osiin. Näin esimerkiksi greenit kuivuvat nopeammin ja erilaiset taudit eivät kasva niin hyvin kuivassa kasvustossa, selittää kenttämestari Jarmo Saajanne.

Lisäksi pelillisesti hankalat pallon alastulopaikat raffin puolella on myös harvennettu, sekä niitä parannellaan oksista ja risuista tulevilla hakkeilla. Tällä tavoin joudutetaan pallojen etsimistä ja nopeutetaan peliä. Harvennuksia on tehty muun muassa väylän 3 greenin oikealla puolella, väylien 6 ja 7 sekä 5 ja 8 välisissä metsissä, sekä väylien 14 ja 16 vasemmilla puolilla.


Greenien tarkkailua ja hiekoitusta

Tammikuusta alkaen greenejä on tarkkailtu neljä kertaa. Greeneiltä tarkkaillaan muun muassa lumipeitteen vahvuutta, jään paksuutta ja sen olomuotoja, sekä jään hajua.

– Teräsjää on pahin mahdollinen greeneillä, mutta tänä vuonna lumipeite on onneksi suojannut viheriöitämme hyvin. Jäätä on ollut 1-3 cm ja se on ollut haurasta, eikä viheriöiden pinnassa ole ollut hajua, Saajanne kertoo.

Greenien päältä aurattiin pois lumi, ja jään pinnalle laitettiin jäänsulatusrakeita ja hiekkaa. Jää sulikin onneksi pois nopeasti. Greeneille on myös ruiskutettu Superseekeriä, joka on väriltään vihreää. Aineen avulla ruoho ottaa paremmin talteen auringonvaloa ja se myös vähentää tuulikuivumista. Myös väylille suoritettiin hiekoitus lumen päälle, sillä hiekka nopeutti lumen sulamista.

Huhtikuussa kentällä järjestettiin kolme kökkää, jotka onnistuivat hienosti. Saajanne haluaakin kiittää kaikkia kökkiin osallistuneita pelaajia, sillä osallistujamäärä oli runsas.

JAA ARTIKKELI