Kenttä

18 reikää tyyliä

Robert Trent Jones Jr:n taidonnäyte, jossa kaikentasoiset pelaajat voivat nauttia.

Ruuhikosken pohjalaiseen jokimaisemaan golfkentän suunnitellut Robert Trent Jones Jr. on kansainvälisesti tunnetuin Suomessa vaikuttanut golfkenttäarkkitehti. Hän on legendaarisen Robert Trent Jonesin poika, ja hänen veljensä on myös omistautunut golfarkkitehtuurille. Ruuhikosken kenttä on Jonesin perheen ensimmäinen luomus Pohjoismaissa.

Jones Jr. on puhunut mielellään pelattavuuden filosofiasta kenttäsuunnittelussa. Kaikentasoisten pelaajien olisi kyettävä nauttimaan omalla tavallaan golfkierroksestaan. Tarkkuus olisi niin ikään asetettava pituutta tärkeämmäksi onnistumisen kriteeriksi. Nämä ajatukset näkyvät myös Ruuhikoskella. Jones Jr. on suunnitellut yli 200 kenttää, 38:ssa maassa ja 6:ssa maanosassa. Lähimmät kentät sijaitsevat Norjassa ja Moskovassa. Moskovan kenttä Le Meridien Moscow Country Club oli ensimmäinen 18 reikäinen golfkenttä Venäjällä.Kaikkiaan neljä lyhyttä mutta tarkkuutta vaativaa par 4 -reikää (1, 8, 13 ja 17) ovat Jones Jr:a puhtaimmillaan. Tarkkuuden vaatimus korostuu etenkin kentän mäkisellä loppuosuudella ja vesireiillä. Nurmonjoki ja Hurstinluoma sekä kaksi rakennettua allasta koettelevat pelaajan taitavuutta useaan otteeseen. Lyhyiden reikien vastapainona on joukko pituutta vaativia par 4 ja 5 -reikiä (5 ja 15 sekä 7, 11 ja 14). Seitsemännellä väylällä vaaditaan kahta pitkää ja suoraa lyöntiä ennen kuin viheriön saa näkyviin.

Griinit samoin kuin väylätkin ovat lähes kauttaaltaan avaria. Griinialueet ja bunkkerointi osoittavat mestarisuunnittelijan olleen asialla. Hyvä maku on vienyt voiton turhista kommervenkeistä. Tarvittava vaihtelevuus on saatu aikaan golfmaisemaa rikkomattomin menetelmin. Golfkenttä avattiin kesällä 1992.

Väyläesittely >

JAA ARTIKKELI