fbpx
12.12.2019

World Handicap System käyttöön keväällä 2020

Suomessa siirrytään uuden tasoitusjärjestelmän,  World Handicap Systemin käyttöön kaudesta 2020 alkaen. World Handicap System on maailmanlaajuinen kaikkien yhteinen tasoitusjärjestelmä, joka koostuu kuudesta erilaisesta tasoitusjärjestelmästä (European Golf Association, USGA, Golf Australia, Asociacion Argentina de Golf, The Council of National Golf Unions, South African Golf Association) ympäri maan. Näitä yhdistelemällä saatiin aikaan WHS.

Uuden tasoitusjärjestelmän myötä tasoitukset ovat enemmän oikeita ja kuvaavat tarkemmin pelaajan tasoa. Tulevaisuudessa jokaisen pelaajan on mahdollista pelata 9-reiän tasoitustuloksia, sillä vanhat tasoituskategoriat poistuvat. Myös ”tasoituskatto” 36.0 poistuu ja jatkossa tasoitus voi nousta yli 36:n.

Maat ovat saaneet päättää, koska siirtyvät tasoitusjärjestelmän piiriin. Suomi on valinnut päiväkseen 19.2.2020. Tällöin jokaiselle pelaajalle tulee uusi tasoitus, joka muodostuu 20 viimeisimmän tasoitustuloksen kahdeksan pienimmän tasoituksen keskiarvosta.

Tässä pieni pintaraapaisu aiheeseen. WHS aiheuttaa varmasti paljon kysymyksiä ja ihmetystä, mutta ei huolta, muutos ei vaadi pelaajilta toimenpiteitä. Pidämme keväällä 2020 useamman infotilaisuuden, jossa kerromme ja opetamme kuinka uusi tasoitusjärjestelmä toimii.

Voit klikata kuvan isommaksi.