fbpx
11.11.2020

Toimitusjohtajan kiitos kaudesta

Erikoinen golfkausi on takana, kun miettii kauden 2020 tapahtumia. Keväällä iskenyt koronaepidemia tuntui sotkevan kauden valmistelua todella paljon. Maaliskuussa monet urheilulajit laitettiin tauolle, mutta Golfliitto ja kentät yhdessä päättivät pitääkentät auki ja ohjeistaa pelaajat noudattamaan ohjeistuksia kokoontumisista ja muita viranomaismääräyksistä. Golfin harrastajat noudattivat ohjeita ja lajiin saatiin positiivisen julkisuuden kautta vilkas golfbuumi koko Suomeen. Tietooni ei ole tullut yhtään ”korona-casea” golfkentiltä, joten hienosti ovat pelaajat vastuullisesti noudattaneet annettuja ohjeita. Kauden alkutahdit olivat muutenkin hankalat, kun talvituhot olivat muutamilla viheriöillä niin pahat, että kauden alkua jouduttiin hieman lykkäämään hienoista keleistä huolimatta. Kenttämestari Jani Hjerpe joukkoineen toimi kuitenkin paineen alla tehokkaasti ja sai paikat pelikuntoon 10.5. Siitä alkoikin todella täysinäinen kauden mittainen varauskalenteri. Ruuhikoskella päästiin pelaajamäärissä uusille tuhatluvuille, kun teimme roimalla parannuksella uuden ennätyksen lähtöjen määrässä. Uusi lukema on nyt 34 467 starttia. Uusia jäseniä seuraan saatiin myös hieno määrä, kun 170 uutta jäsentä liittyi seuraan.

 

Kentänhoidon ja koko yhteisön kauden suurin ponnistus oli heinäkuussa pidetyt lyöntipelin SM-kilpailut. Näidenkin valmistelua hankaloitti koronan varjo, kun ei ollut varmuutta, voiko kisoja järjestää lainkaan. Lopputulos oli kuitenkin hieno, kun suuren vapaaehtoisten joukon voimin järjestimme onnistuneet kilpailut. Palaute niin pelaajilta, kuin Golfliiton väeltä oli erinomaista.

 

Koronan negatiivisilta vaikutuksilta emme mekään täysin säästyneet. Monta yritystapahtumaa ja kumppanisopimusta peruttiin. Myös uusien sopimusten tekeminen vaikeutui selvästi. Näitä taloudellisia menetyksiä pystyttiin kuitenkin korjaamaan muiden tulojen kasvulla.

 

Kenttähenkilökunta on jo muutaman viikon ajan valmistautunut tulevaan kauteen. Käynnissä on monia toimenpiteitä, joilla pyritään torjumaan talvituhoja ja varmistamaan mahdollisimman aikainen kauden aloitus ensi keväänä. Erilaiset ilmastoinnit ja ruiskutukset ovat tähän mennessä onnistuneet suunnitellusti. Kuin pelaajienkin, niin kentänhoidonkin tavoitteena on avata kenttä keväällä heti, kun kenttä on pelikuntoinen. Toiveissa tietenkin on, että talvi kohtelisi meitä hyvin.

 

Palautettakin olemme tänäkin vuonna saaneet monenmoista, kiitos siitä. Pelaaja Ensin- raportit kertovat, että vieraspelaajat kentällä ovat erittäin tyytyväisiä ja arvostavat kentän kokonaisarvosanan sijalle 8. Suomessa. Heitä myös vieraili kentällä aiempaa enemmän. Omien jäsenten tyytyväisyys ei vielä ole samalla tasolla, kun arvosana oikeuttaa sijalle 48. Molemmat arvosanat ovat kuitenkin nousseet viime kaudesta. Työsarkaa siis edelleen riittää kaikilla palvelujen rintamilla.

 

Valmistelut ensi kauteen ovat olleet jo hyvän aikaa käynnissä. Marraskuun lopussa on ohjelmassa syyskokoukset, jossa hyväksytään askelmerkit ensi vuoden toiminnalle.

 

Kiitos kaikille pelaajille tästä pelikaudesta ja nähdään taas ensi keväänä Ruuhikoskella!

 

Mukavaa talvea kaikille,

 

Jyri Sarvikas

Toimitusjohtaja

Ruuhikoskigolf Seinäjoki Oy