fbpx
18.2.2020

Tietoa osakkeiden myynnistä ja vuokrapoolista

Toimistolle tulee aina tähän aikaan vuodesta paljon kyselyjä koskien yhtiömme osakkeilla käytävää kauppaa. Lukuja kun kertoo, niin kysyjä hämmästyy joka kerta, koska ”eihän näitä kukaan osta”. Päätimme nyt kertoa viime vuosien dataa tässä kirjoituksessa. Näin saadaan julkituotua nykytilanteen realiteetit.

Näistä asioista on pyritty tiedottamaan useammassakin eri yhteydessä. Nyt näyttää kuitenkin, että tiivistetty kertaus em. asioista on paikallaan.

  1. Osakkeille uusi myyntipaikka

Viimeisen kuuden vuoden aikana on Ruuhikosken osakkeita vaihtanut omistajaa 209 kappaletta. Fakta on, että niitä on edelleen paljon myynnissä ja ostohinta on vakiintunut yhteen euroon. Osakekauppa on käynyt alkuvuonna kohtuullisesti, kun 13 osaketta on vaihtanut omistajaa. Huolimatta facebook-ryhmässä velloneesta negatiivisesta keskustelusta asian ympärillä. Useimmissa tapauksissa myyjä ja ostaja ovat löytäneet toisensa oma-aloitteisesti. Osakkaiden käytössä on jo kauan ollut Ruuhikosken Foorumin myyntikanava, jonne osakkaat ovat toimitusjohtajan välityksellä voineet laittaa osakkeensa myyntiin. Nyt on osoittautunut, että ostajaehdokkaat eivät välttämättä löydä tätä myyntikanavaa. Lisäksi se on vähän kankea muutenkin. Siksi Ruuhikosken nettisivulle perustetaan uusi osio, jonne tiedot myynnissä olevista osakkeista siirretään. Jotkut ovat ilmoittaneet puhelinnumeronsa ja jotkut lisäksi muuta tietoa, esim. hintapyyntö ja onko kuluvan vuoden vastike maksettu vai ei. Tiedot siirretään sellaisinaan uuteen myyntipaikkaan. Jos osakas haluaa tietoja muuttaa, hänen on otettava yhteys toimitusjohtajaan. Foorumissa voi ilmoittaa ostettavaksi tai myytäväksi muutakin kuin osakkeita. Tämä kauppa jää edelleen Foorumissa käytäväksi. Uusi myyntipaikka koskee vain osakkeita.

Toivotaan uuden myyntipaikan tuovan tarjontaa nykyistä paremmin esille. Paras tapa osakkeen myymiseksi on kuitenkin oma aktiivisuus. Kaupan käyntiä vauhdittaa vain positiivinen keskustelu asian ympärillä.

  1. Omien osakkeiden vastaanotto

Viime syksyn yhtiökokous päätti, että yhtiö ottaa tänä vuonna vastaan viisi omaa osakettaan. Tämä tapahtuu siten, että luovuttamaan halukkaiden tulee syyskuun loppuun mennessä ilmoittaa halustaan yhtiölle. Tästä menettelystä annetaan kesän aikana yksityiskohtaiset ohjeet. Kun halukkaita varmaankin on enemmän kuin viisi, suoritetaan arvonta. Yhtiö ei nyt siis ota vastaan omia osakkeitaan keneltäkään.

  1. Vuokrapooli

Jos osakas ei pelaa, hän voi luovuttaa osakkeensa vuokrapooliin. Täältä ns. vuokrapelaajat saavat vuokrattua pelioikeuden hintaan 725 €. Pooliin vuokraajilta kertyneet rahat jaetaan tasan kaikkien niiden kesken, jotka ovat osakkeensa pooliin ilmoittaneet. Pooliin osakkeet on ilmoitettava 15.4. mennessä. Tämä tapahtuu lomakkeella, jonka voi ladata Ruuhikosken nettisivuilla olevasta aiheesta kertovasta uutisesta tai tämän kirjoituksen alta. Jos osakas on ilmoittanut osakkeensa pooliin, hän voi silti myydä sen, jolloin hän putoaa poolista pois.

  1. 70 vuotta täyttäneet

Tänäkin vuonna on käytössä menettely, jossa 70 vuotiaat voivat osakkeensa myytyään tai luovutettuaan jatkaa pelaamista vastikkeen suuruisella pelimaksulla.  Tämä on oiva menettely, jota viime vuonna käytettiin vain muutamassa tapauksessa. Nyt menettely tuntuisi olevan lisääntymään päin.

Voit ladata vuokrapoolin sopimuksen tästä