fbpx
3.9.2021

Tärkeää infoa kenttämestarilta ja kentänhoitohenkilökunnalta

Alkaa olla taas se aika syksystä, kun pelaamaan ei välttämättä pääse heti aamusta, vaikka haluja olisi ja peliaika varattu. Uskomme että jokainen pelaaja osaa itse arvioida lämpötilojen ja kentän mahdollisen valkoisen värin mukaan, voiko pelaamaan mennä, vaiko ei.

Yöpakkasten jälkeen kentälle ei pääse pelaamaan, koska jäisellä tai huurteisella nurmella käveleminen tuhoaa kasvin solukkoa ja sen seuraukset näkyvät ruskeina jalanjälkinä vielä pitkään, nurmi kuolee eikä välttämättä tervehdy enää ennen talvea. Vaikka yöllä ei olisikaan ollut pakkasta, voi lämpötila auringonnousun hetkellä käydä nollan alapuolella, jolloin kenttä menee kuuraan. Riski on suuri vielä neljässäkin lämpöasteessa. Nollan ympärillä pienet lämpötilavaihtelut voivat saada aikaan suuriakin muutoksia. Jäätynyt kenttä on yleensä sulanut noin kello 10–12 mennessä.

Pyrimme ennakoimaan mahdollisia pakkasaamuja sulkemalla ajanvarausta aamulähtöihin, mutta jos aika on varattu ja kenttä on kuurassa, tehdyt lähtöaikavaraukset perutaan siihen asti, että kenttä saadaan auki. Lähtöaikoja ei siis siirretä eteenpäin. Mikäli vapaita lähtöaikoja löytyy kentän tultua pelikuntoon, pyritään jokaiselle toki löytämään sopiva peliaika. Esimerkiksi jos kenttä avataan pakkasen jälkeen kello 11.00, ensimmäisenä pääsee pelaamaan ryhmä, joka on varannut kello 11.00 lähtöajan. Kuuraisina aamuina kentänhoito pääsee töihin samaan aikaan, kun kentän kunto sen sallii, joten ymmärrystä myös sen suhteen.

 

Mukavia syyskierroksia!

 

-Kenttämestari & kentänhoitohenkilökunta