fbpx
18.7.2020

SM2020: SM-mitalit ratkotaan tänään – tiukat kamppailut luvassa

SM-kullasta käydään kova taistelu kaikissa sarjoissa. Naisten sarjassa nähtiin kolmannella kierroksella upea suoritus, kun Krista Junkkari löi Ruuhikoskelle uuden naisten kenttäennätyksen 67 (-5). Miesten kärki tiivistyi, mutta Alex Hietala pysyi yhä kärkipaikalla. Myös erityisgolfareiden e-sarja pääsi alkuun, ja viime vuoden mestari Tero Peltola pelaa kärkipaikalla.

EPG:n Eeli Kujanpää pelasi perjantaina 74 (+2), ja on kokonaistuloksissa sijalla T29 tuloksella +4 (75, 71, 74) . Eeli lähtee finaalikierrokselle teeltä 10 klo 8:54.
Samuli Kivimäen päivä ei ollut paras mahdollinen, tulos 79 ja sijoitus 47. Kierrokset ovat olleet vaihtelevia: 79, 71, 79 – ja finaalipäivään Samuli starttaa klo 9:48 teeltä 10.

Katso lähtöajat ja seuraa tuloksia täältä.

Palkintojenjako on heti mestaruuksien selvittyä, arviolta noin klo 15.

Eeli Kujanpää pelaa tasaisesti
Eeli Kujanpää pelaa tasaisesti

Kenttä haastaa

Ruuhikosken kenttä on aurinkoisten kisapäivien aikana kuivunut, mikä tarkoittaa aiempaa pidempiä rulleja avauksissa ja myös kovempia griinejä.

Kiira Riihijärvi pitää johtoa naisten sarjassa tuloksella -6. Viime kesänä SM-kultaa voittanut Koski-Golfin Krista Junkkari nosti itsensä mestaruustaistoon 67 lyönnin kierroksellaan. Viisi alle ihannetuloksen on myös Ruuhikoski Golfin uusi naisten kenttäennätys. Junkkari on tuloslistalla toisena yhteistuloksella -4/71-74-67.

”Huippufiilis! En osannut ajatella kenttäennätystä, päivän tavoite oli päästä mestaruuskamppailuun mukaan ja siinä onnistuin”, Junkkari pohti.

Upeat 68 lyönnin kierrokset pelasivat myös Sanna Nuutinen (E/75-73-68) sekä toista sijaa jakamaan ja samalla kärkiryhmään noussut Emilia Tukiainen (-4/75-69-68).

Ruuska nousussa – Alex Hietalalla kolmen lyönnin johto

Miesten sarjassa tärkeän harppauksen tuloslistalla perjantaina teki Lauri Ruuska Tarina Golfista -6/68-74-68. Kaksinkertainen suomenmestari (2015 & 2017) tähyää kolmatta vyölleen, ja 68 lyönnin kierros nosti hänet kolmen lyönnin päähän. Pitkistä lyönneistään tunnettu Ruuska tehtaili kierroksellaan kahdeksan birdietä, ja on tehnyt niitä eniten kaikista kisan pelaajista.

Ruuskan kanssa toista sijaa jakaa St. Laurence Golfin Rasmus Karlsson -6/69-67-74.
Alex Hietala onnistui pitämään johtopaikkansa tuloksella -9/66-68-73, vaikka hänen kierroksessaan olikin haasteita heikon alun jälkeen.

”Griinien kuivuminen on tehnyt ne nopeammiksi, mikä täytyy ottaa huomioon etenkin chipeissä. Myös iltapäivällä nouseva tuuli pitää ottaa huomioon mailavalinnoissa”, Hietala analysoi muuttuneita olosuhteita kentällä kolmen kierroksen jälkeen.

Erityisgolfareilla voimaa

Erityisgolfin ja avoimet SM-kilpailut pelataan nyt kolmatta kertaa yhdessä. Suomi oli ensimmäinen maa, joka otti tämän käytännöksi. Kenttä pelataan takatiiltä, kuten yleisessä sarjassakin. Osallistujia SM-kisoissa on yhdeksän.

Ruuhikosken kentän parhaiten klaarasi perjantaina viime vuoden suomenmestari Tero Peltola Tarina Golfista tuloksella +15/87. Vain lyönnin päässä on Karelia Golfin Petri Takkunen.

Peltola kehui Ruuhikosken kenttää ja olosuhteita mahtaviksi, mutta mainitsi yltyneen tuulen vaikuttaneen peliin.

”Tuplia tuli vähän liikaa. Avaukset ovat täällä tärkeässä osassa, väylillä pitää ehdottomasti pysyä.”

Lue Golfliiton tiedote kokonaan tästä

Kuva Tomi Natri