fbpx
20.7.2020

SM2020: Mitä kuuluu Katri?

– Hyvää, vastaa Katri Bakker, Espoon Ringside Golfia edustava juuri 19 vuotta täyttänyt golfari, jonka moni muistaa ajalta, jolloin Bakkerin perhe toimi Seinäjoella.

Katri on juuri saanut päätökseen SM-kisojen viimeisen kierroksen Ruuhikoskella. Kierrostulokset 75, 73, 77, 73, tulos +10 ja sijoitus 15:s.

Katri Bakker
Katri Bakker pelaa rohkeasti – eikä hymy hyydy. (Kuva: Tomi Natri)

Yleensä hän pelaa ilman caddietä omissa ajatuksissaan mutta nyt äiti-Riitta oli auttamassa.
– Takana on sen verran tiivis kisaputki, ja SM-kisaviikko Ruuhikoskella on aika rankka, että pyysin äidin mukaan.

– Parannettavaa jäi paljon, erityisesti eilen ja tänään puteissa oli paljon kohennettavaa. Hyvä tulos on pienestä kiinni. Mutta lisää harjoittelua, Katri toteaa tyynesti.

Seuraavaksi hän suuntaa Finnish Tourin osakilpailuun Lakistoon parin viikon päästä.

– Ulkomaille ei nyt pääse. Ne kisat tuovat aina hyvää kokemusta, uusia kenttiä ja uusia pelaajia, mutta hyvä, että kotimaassa pääsee pelaamaan, Katri summaa.

Golfin lisäksi opiskelua

– Opiskelen Kerttulin urheilulukiossa Turussa ja valmistun ylioppilaaksi jouluna. Urheilulukio joustaa hyvin, joten laji ei todellakaan ole kärsinyt opiskelusta. Aamutreeneihinkin pääsee ihan sopivasti, Katri kuvailee.

Tytöstä on kasvanut nuori nainen, joka painottaa harjoittelussaan laatua. Ison ajan hän treenaa yksin mutta joskus pääkaupunkiseudulla hän haastaa sisaruksensa Kristan ja Teemun mukaan.

– Pitää tehdä oikeita asioita ja kiinnittää fokus siihen tekemiseen. Harjoittelumäärä kyllä ratkaisee mutta itse panostan laatuun enemmän, Katri toteaa.

Parhaaksi osa-alueekseen Katri nimeää henkisen vahvuutensa. Hän on positiivinen pelaaja, joka jaksaa taistella.
– Huono lyönti ei näy Katrin olemuksessa, vakuuttaa myös äiti Riitta Bakker.

Loukkaantuminen – ja pitkä toipuminen

– Koulun futispelissä käden veneluu murtui ja sitten tuli muutakin vaivaa. Rannevamma haittasi normaalia harjoittelua parin vuoden ajan. Viime talvena pystyin treenaamaan ekaa kertaa kunnolla, Katri Bakker kertoo ja toteaa tuona aikana oppineensa arvostamaan asioita toisella tavalla.

Kohti ammattilaisuutta

– Elokuussa 2021 suunnitelmissa on lähteä Yhdysvaltoihin opiskelemaan liiketaloutta ja golfaamaan. Ykköstavoitteeni on ammattilaisuus mutta on tärkeää opiskella, että on myös varasuunnitelma, Katri Bakker kertoo päättäväisesti.