fbpx
8.7.2020

SM2020: Lauri Ruuska odottaa innolla pääsyä Ruuhikoskelle

Kuva: Savon Seutu Golflehti, Kai Kilappa

Heinäkuun 15.-19. päivinä käytävien lyöntipelin Suomen mestaruuskisojen ehdottomiin suosikkeihin kuuluva Lauri Ruuska nähdään lakeuksilla ensimmäistä kertaa tosi toimissa. Neljättä vuotta ammattilaisena pelaava Ruuska omaa pelioikeuden myös Euroopan Challenge Tourille, joka käynnistyy korona pandemian jälkeen hiljalleen heinäkuussa.

– Ensimmäinen Itävallan Challenge Tour -kisa jää minulta väliin, koska siinä samalla pelataan Eurooppa Tourin kisa, Ruuska kertoi.

– Itävallan kisan väliin jäämisen myötä minulle aukeni mahdollisuus tulla lyöntipelin SM-kisaan Seinäjoelle. Aiemmin en ole Ruuhikoskella pelannut, sillä savolaisena se alue on ollut minulle vähän sellainen pimeä nurkka. Olen kuullut paljon kehuttavan Ruuhikosken kenttää ja olen nähnyt siitä myös yhden hienon kuvan (väylä 13), jossa joki menee oikealla puolella. Niinpä odotan mielenkiinnolla pääseväni pelaamaan golfia Ruuhikoskella.

Lauri Ruuska ei ammattimiehenä usko uuden kentän tuottavan suuria ongelmia hänelle tulevaa SM-kisaa ajatellen, sillä hän on tottunut ammattilaisena pelaamaan useasti uusissa maisemissa.

– Videolta katselen ennakkoon vähän tulevaa kenttää. Yleensä kilpailukentällä pelataan yksi varsinainen harjoituskierros, mutta uuden kentän ollessa kyseessä voi olla hyvä kiertää se parikin kertaa ja katsella paikkoja, mihin pallo pitäisi lyönnin päätteeksi aina pudottaa, Ruuska totesi.

– Toivottavasti Etelä-Pohjanmaalla paikalle päälle tulee yleisöä seuraamaan meidän pelaamista, sillä on aina mukava pelata yleisön edessä ja se nostaa fiilistä, Lauri Ruuska lisäsi.

Paavo Eloniemi