fbpx
5.9.2022

REIKÄPELIMESTARUUDET RATKAISTU

Viikonloppuna ratkaistiin seuran reikäpelimestaruudet. Miehet olivat aloittaneet pelit jo aikaisemmin viikolla ja lauantaina 16 parasta lähtivät tavoittelemaan paikkaa mitaliotteluihin. Aurinkoisessa mutta melko viileässä ja tuulisessa säässä kahdella voitolla sunnuntain ratkaisupeleihin etenivät Samuli Kivimäki, Tommi Myllymäki, Tuomas Nukala ja Petri Vainio, joten suuria yllätyksiä ei nähty.

Miehet aloittivat sunnuntain välierillä, joissa hallitseva mestari Samuli Kivimäki näytti pelivireen löytyneen ja otti selvän 6/4 voiton Tommi Myllymäestä. Tuomas Nukala ja Petri Vainio sen sijaan kävivät tiukan taistelun, joka ratkesi vasta viimeisellä reiällä Tuomaksen 1/0 voittoon. Pronssiottelussa Petri pääsi alussa johtoon, mutta Tommi onnistui kääntämään lopulta ottelun itselleen 1/0 voitolla. Pidempi lepotauko välierän jälkeen ei ollut eduksi myöskään Samulille, sillä Tuomas karkasi loppuottelussa nopeasti jo neljän reiän johtoon. Samuli onnistui kuitenkin kaventamaan johdon yhteen ennen toiseksi viimeistä väylää. 17 väylän viheriöllä Tuomas pääsi lopulta juhlimaan ensimmäistä seuran mestaruuttaan upotettuaan reikävoiton ja koko ottelun ratkaisseen putin. Loppuottelun voitto Tuomakselle siis lukemin 2/1.

Naiset pelasivat välierät jo lauantaina, joista loppuotteluun etenivät Minna Mäntylä ja Rea Tokkari. Sunnuntaina iltapäivällä pelattiin miesten tavoin pronssi- ja loppuottelu. Pronssiottelussa Anne-Mari Kuusisaari oli parhaimmillaan neljän reiän johdossa, mutta Helena Lautamaja onnistui tasoittamaan ottelun ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkorei’iltä. Toisella jatkoreiällä Helena ratkaisi pronssin edukseen. Myös loppuottelussa Minna ja Rea olivat 18 reiän jälkeen tasatilanteessa. Tässä ottelussa ratkaisu saatiin heti ensimmäisellä jatkoreiällä Rean onnistuessa ottamaan mestaruuden.

Tulokset

Miehet:

1. Tuomas Nukala

2. Samuli Kivimäki

3. Tommi Myllymäki

Naiset:

1. Rea Tokkari

2. Minna Mäntylä

3. Helena Lautamaja

Tuomas Nukalan voittoputti väylällä 17