fbpx
7.8.2020

Pelinopeudet ovat hidastuneet. Kuinka nopeutan peliä?

Viime aikoina pelikierrokset ovat venyneet turhan usein yli 4 tunnin. SM-kisojen jälkeen raffeja on lyhennetty, joten pallojen etsintään ei pitäisi kulua enää niin paljon aikaa. Tässä muutamia lady-kapteeni Rean facebook:ssakin julkaisemia vinkkejä sujuvaan pelaamiseen:
 1. Valmistaudu omaan lyöntivuoroon jo toisen lyödessä. Jos olet väylän toisessa laidassa, voit kävellä jo omalle pallollesi.
 2. Seuraa, mihin muut ryhmäläiset lyövät. Pystyt paremmin auttamaan pallon löytämisessä.
 3. Ota mitta ja valitse maila toisen valmistautuessa omaan lyöntinsä.
 4. Tarvitsetko harkkasvingin? Kun edellinen on lyönyt, ota harkkasvingi ja tämän jälkeen lienet jo valmis lyömään oman hyvän lyöntisi.
 5. Jos katselet puttilinjaa myös reiän takaa, kävele sinne jo toisen valmistautuessa puttiinsa.
 6. Oletko valmis, mutta lähempänä lippua? Saat lyödä, jos toinen ei ole vielä valmis. On toki kohteliasta sanoa tai viestittää muuten, että olet aikeissa lyödä.
 7. Griinillä voit myös jatkaa oman puttisi reikään asti, mikäli pääsit sopivalle etäisyydelle.
 8. Kävele reippaasti.
 9. Poistu griiniltä välittömästi ja ripeästi, kun pallot on upotettu.
 10. Ready golf: Jos ryhmä pelaa hitaasti, voi kaksi pelaajaa lähteä griiniltä jo valmistautumaan avauslyöntiin. Ei tarvitse odottaa parhaan tuloksen tehnyttä avaamaan ensimmäisenä. Se avaa, joka on valmiina.
 11. Jutelkaa kävellessä seuraavalle pallolle ja matkalla seuraavaan tiiboksiin. Lyöntiin valmistautuessa juttelu yleensä joko hidastaa tai vain vaikeuttaa lyönnin onnistumisen mahdollisuutta.
 12. Jos lyöntejä on tullut jo 10, nosta pallo taskuun ja keskity seuraavaan väylään, ellet pelaa lyöntipelikilpailussa.
 13. Suositeltu enimmäisaika lyöntiin valmistautumiseen ja itse lyöntiin on 40 s (valmiina oleva pelaaja lyö turvallisuusseikat huomioiden). Epäiletkö pelaavasi hitaasti? Pyydä joskus peliryhmäläistä kellottamaan, kauanko lyöntiisi valmistautuminen kestää.
 14. Pallon etsimiseen aikaa on 3 min.
 15. Mikäli jäätte edellä menevästä ryhmästä yli väylän, eikä oman pelin nopeuttaminen onnistu, kannattaa takana tuleva ryhmä päästää ohi. Ohitustilanteessa kannattaa tilaisuuden tullen ensin lyödä omat avaukset (ja kävellä palloille) sekä antaa seuraavalle ryhmälle mahdollisuus lyödä avaukset ennen oman ryhmän kakkoslyöntejä. Kun ohitus suoritetaan, ohittajan tehtävä on kiittää. 😊 Hyvä mahdollisuus ohitukseen on myös etuysin jälkeen. Mikäli takana tuleva ryhmä on ollut jo lähietäisyydellä, kannattaa pitää pieni tauko ja antaa nopeamman ryhmän mennä ohi.
Sujuva pelaaminen ei tarkoita kuitenkaan hosumista. Edellä annetuilla ohjeilla pelin tulisi edetä ilman kiireen tunnetta lyöntimääristä riippumatta.
Muistetaan kuitenkin ottaa huomioon, että aloittelijoilla ja vieraspelaajilla pelikierros kestää yleensä hieman kauemmin kuin Ruuhikosken konkareilla.
 
Muistetaan myös pitää hyvässä kunnossa olevasta kentästä huolta: Kapteenin opissa: Näin korjaat pallon alastulojäljen oikein