fbpx
30.7.2021

Kuninkuusraveihin Ruuhikosken kautta

Hevosharrastajat ovat tottuneet kulkemaan hevosten tai ravien perässä. Nyt kohteena ovat Kuninkuusravit, ja Ruuhikoskelle kokoontui mukava kattaus pelaajia eri puolilta Suomea. Sääennuste lupasi paikallisia sadekuuroja, eikä yksikään niistä osunut Ruuhikoskelle. Säätila muuttui aurinkoisesta hellekelistä pilvipoutaan ja muutamaan sadepisaraan.

Laji kuin laji, ja vain yrittämällä voi onnistua. Ruuhikoskellakin pallo löytää tiensä outoihin paikkoihin. Mutta pallo pelataan niin kuin se makaa. Väylillä 17 ja 8 griinin tuntumassakin sattuu ja tapahtuu.

                                                      

 

Kun mikään ei riitä

 • Tuntuu samalta kuin raveissa kun oma suosikki jää kakkoseksi turvan mitalla, Marko Honkola kuittasi, kun hyvä lyönti ei sittenkään riittänyt.

Minna Kammonen Lakeside Golfista löi pisimmän draivin väylällä 9.

Marko Honkola – toiseksi pisin draivi väylällä 9!

Aina kannattaa yrittää, ja aina voi onnistua.

 • Jos pareja ei tule riittävästi, voi päästä baariin viikonlopuksi, nauraa Hilkka Tuominiemi.

Hänet tapaa Kuninkuusraveissa anniskelualueella asiakaspalvelutehtävissä tapahtuman ajan.

                                                       

 

Hevoset ja golf sopii yhteen

Juuri taannoin holarin väylällä 4 iskenyt Pekka Nyrhinen oli tässäkin kisassa hyvässä iskussa, vaikka putteja jäi kentälle puolenkymmentä.

 • Mutta pelitaidot ratkaisevat eikä kannata selitellä, hän kuittasi.

Sen sijaan hän kiittää kilpailunjohtaja Jari Siltakorpea, joka on tehnyt jättiläismäisen työn Kuninkuusravigolfin eteen.

 • Hän on käyttänyt paljon aikaansa tapahtuman markkinointiin, raviurheilun harrastajien tavoittamiseen ja muhkean palkintopöydän kokoamiseen, Nyrhinen kiittää.

Innokas golfari Pekka Nyrhinen on sijoittanut hevosiin menneinä vuosikymmeninä paljonkin.

 • Nyt en enää omista osaakaan hevosesta mutta seuraan hevosurheilua ja pelaan. Jännitettävää riittää tulevana viikonloppuna, Nyrhinen vakuuttaa.

Pekka Nyrhinen seuraa tarkalla silmällä Vieruahon Juhan omistamaa, Petri Rahkon kasvattamaa hevosta Jenni Webiä.

 • Mahtavaa aloittaa viikonloppu golfilla, kehuu Linna Golfia edustava Jouni Monto, joka on käynyt ja seurannut raveja vuosikymmenet.

Golf on selvästi tuoreempi harrastus; työn mukanaan tuoma harrastus on vasta toisella vuosikymmenellä.

 • Omistan suomenhevosia, joista aika moni on pohjalaistaustainen ja kasvattaja on Ähtärissä, Monto kertoo.

Jouni Monto kiittää sosiaalista mediaa ja kehuu nuoria valmentajia sen taitaviksi hyödyntäjiksi.

 • Ennen valmentaja ilmoitti, milloin hevonen starttaa. Nyt seuraan omia hevosia somessa, katson videoita ja näen, mitä niille kuuluu, Monto kertoo.

Kuninkuusraveissa hänellä ei ole omaa hevosta kilpailemassa mutta Tapio Perttusen Suven Samettia ja Vixeliä Monto lupaa seurata tarkalla silmällä.

 

Parhaat ja onnekkaimmat

Kuninkuusravigolfissa Ruuhikoskella pelattiin hyvin. Parhaan scratch-tuloksen (78) pelasi Mika Ahonen (NRG). Jarmo Marttala pelasi yhtä hyvän kierroksen mutta Ahonen vei palkinnon paremmalla taka-9:llä.

Mika Ahonen (NRG), paras lyöntipelitulos 78. Taustalla kuvassa pisimmän draivin lyönyt Minna Kammonen (LGV).

 

Voittajien on helppo hymyillä!

Anne-Mari Kuusisaari voitti (sarja 12,5–36) 41 pb-pisteellä.

– Korttiin kertyi neljä birdietä mutta myös kaksi isoa numeroa, kertoo Anne-Mari.

Petri Rahko otti voiton sarjassa (0–12,4) 40 pb-pisteellä.

 • Aika ei tahdo riittää golfiin mutta kerran tai kaksi viikossa pelaan. Ja välillä lähdetään minigolflomalle. 25 vuotta on oltu reissussa Ruuhikosken porukan kanssa, Petri Rahko kertoo.

Voittajia saatiin myös arvonnassa! Onnea jokaiselle! Katso tulokset tästä

Kiitos tapahtuman tukijoille Seinäjoen Ravikeskus, Hippos, Seinäjoen kaupunki, Ilkka-Pohjalainen, Veikkaus, Hotelli Sorsanpesä, Sokos Hotels, Maaseudun Tulevaisuus, Hevosurheilu, Atria

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää (kuvassa vas.), Kuninkuusravien golftapahtuman primus motor Jari Siltakorpi ja oikeana kätenä Mirva Siltakorpi.

Hevoskuume on yhtä sitkeä kuin golfkuume

Hevosten maailma koukuttaa ja ”tauti” siirtyy sukupolvelta toiselle.

Henna Vuorenmaa (KuGo) kertoi, että heidän perheessä hevoskokemusta on jo kolmen vuosikymmenen verran. Petri Rahko muistelee olleensa 5-vuotias, kun isä vei hänet ensi kerran raveihin. Nyt Petri Rahko omistaa kimppahevoset mukaan lukien noin 15 hevosta. West Breeding Oy kasvattaa hevosia.

 • Valmentajat valmentaa mutta rahat pitää tulla muulla työllä, sillä kilpahevoset on kuin huippu-urheilijat. Ne eivät tervettä päivää näe, Petri Rahko sanailee.

Petri Rahko on vuodesta 2004 omistanut, jalostanut, ostanut ja myynyt hevosia. Hän tutkii sukutaulut, hevosten menestyksen radalla ja pyrkii jalostamaan yksilöitä, joissa parhaat ravurin ominaisuudet yhdistyvät. Viime vuonna West Breeding oli kasvattajatilaston ykkönen!

 • Omat kasvatit pitää seurata. Niiden startit haluaa nähdä livenä, Rahko painottaa.

Seinäjon Kuninkuusravit 30.7. – 1.8.2021

Onnea Kuninkuusraveihin!