fbpx
6.5.2021

Kenttäasioista kesän kynnyksellä

Kenttämestari pystyi avaamaan kenttämme viileästä keväästä huolimatta vappupäivänä 1.5. Suurin osa pelaajista onkin jo ehtinyt tämän vuoden pelit aloittaa. Kenttä on talven jäljiltä hienossa kunnossa. Näyttää siltä, että kenttämestari joukkoineen on oikeilla hoitotoimenpiteillä saanut pidettyä griinit siinä hyvässä kunnossa, johon ne syksyllä jäivät.

Toinen huomiota herättänyt asia Ruuhikoskella on puuston harvennus. Golf on lajina siinäkin mielessä harvinaislaatuinen, että kentän suunnittelu, kunto ja hoito herättää useimmissa pelaajissakin kiinnostusta. Me ruuhikoskelaiset olemme tässä suhteessa lähes etuoikeutetussa asemassa. Onneksemme kenttämme pioneerit reilut kolmekymmentä vuotta sitten olivat niin kaukonäköisiä, että ymmärsivät pestata kenttämme suunnittelijaksi kenttäarkkitehtien huipun Robert Trent Jones Jr:n.

Yhteys Bobbyn suunnittelutoimistoon on säilynyt vuosikymmenien ajan suureksi osaksi Antti Peltoniemen aktiivisuuden ansiosta. Juhannuksen alla 2019 Bobby ehtikin vierailla Ruuhikoskella. Hän havaitsi intomme pitää kenttämme hyvässä kunnossa, mutta huomasi tietenkin huippuammattilaisena kunnossapidon haasteitakin lähes kolmekymmentä vuotta vanhalla kentällä. Tähän liittyen sovittiin, että Bobbyn suunnittelutoimiston pääarkkitehti Bruce Charlton tulisi tekemään perusteellisen suunnitelman kenttämme kehityskohteista. Tämä toteutuikin 14.9.2019 seitsemän tuntia kestäneen perusteellisen kenttäkatselmuksen merkeissä.

Maisema- ja golfkenttäarkkitehti Bruce Charlton korosti puuston harvennuksen merkitystä kentän hyvän pelattavuuden ja ruohopeitteen kannalta. Par3-väylien tiipaikoilta ja hyvän avauksen jälkeen muidenkin väylien keskeltä täytyy olla hyvä näkyvyys koko griinille ja kaikkiin griinibunkkereihin. Ruoho tarvitsee oikeiden kentänhoitotoimenpiteiden lisäksi runsaasti auringon valoa kasvaakseen kunnolla. Erityisen tärkeää puuston karsiminen on griinien ja tiipaikkojen läheisyydessä sekä varjopaikoissa. Lisäksi kannattaa huolehtia hyvästä näkyvyydestä jokeen ja luomaan puustoa karsimalla.

Runsasluminen talvi mahdollisti puuston harvennuksen. Kannot jyrsitään alkukesän aikana niistä paikoista, joihin pallot välillä harhautuvat. Rinteistä ja muista kentälle näkyvistä paikoista, joihin jyrsimellä ei pääse, kannot sahataan mataliksi rinteiden suuntaisesti moottorisahalla. Kenttämme ja puuston hoito on ammattitaitoisissa käsissä. Meillä on töissä huippuluokan kenttämestari, joka kertoi syksyllä 2019 tulevaan työpaikkaansa tutustuessaan puuston harvennuksen tärkeydestä täsmälleen samat asiat kuin Bruce Charltonkin. Meidän kannattaa ottaa kenttämestarin ammattitaidosta kaikki hyöty irti.

Nautinnollista golfkesää teille kaikille! Pian lämpenee!