fbpx
27.9.2019

Kauden parasta golfia

BMW Northern Europe Golf finaali pelattiin Ruotsissa Bro Hofin upealla Robert Trent Jones Jr:n suunnittelemalla kentällä 15.–16.9. Suomesta kilpailuun matkasi 12 golfaria, joista kolme Ruuhikoskelta: Anna-Kaisa Koitto, Tuomo Muikku ja Tapani Silvennoinen.

Bro Hofissa olisi tarvittu kauden parasta golfia kahden kierroksen verran, sunnuntaina Stadium-kentällä ja maanantaina Castle-kentällä.
Meillä kauden paras kierros osui Ruuhikoskelle BMW-osakilpailuun, Käyttöauto Oy Openiin 20.7.2019. Tapani Silvennoinen löi 72 lyöntiä, siis kentän parin, Tuomo Muikku 43 pistettä. Anna-Kaisa Koitto (37 pistettä) sijoittui kolmanneksi mutta Minna Mäntylän ja Anne-Mari Kuusisaaren esteiden vuoksi kutsu siirtyi kolmoselle.

Matka länsinaapuriin tarjosi huikean golf- ja kilpailuelämyksen Bro Hofissa: Europa Tourin kenttä, tuuli 11 m/s, griinit kuin peilit. Mitä Robert Trent Jones Jr. on ajatellut Tukholman kupeeseen sijoitetulla kentällä? Väylien ja griinien muotoilut ovat erittäin vahvat verrattuna Ruuhikoskeen!

No, olosuhteet olivat kaikille samat. Meidän peli ei vain ollut parhaimmillaan. Kova tuuli ei antanut armoa huonoille lyönneille; Stadium-kentällä ne hukkuivat veteen, Castle-kentällä pitkään heinään. Tai yksinkertaisesti lyöntejä tuli liikaa. Haastavinta oli kuitenkin griineillä; hipaisusta putti rullasi kevyesti pariin otteeseen myös ulos griiniltä. Vain ylämäkiputeilla oli mahdollisuuksia, joten opimme ainakin lukemaan väyläoppaita. Lähestymislyönnin sijoittaminen toivottuun paikkaan vaatiikin sitten enemmän harjoittelua.

Oli ilo pelata pohjoismaisessa joukossa! Ruuhikoski, EPG ja Seinäjoki olivat hienosti edustettuina, mistään muusta seurasta ei näin vahvaa edustusta ollut. Kiitos Käyttöauto Oy:lle ja Juhani Hepourolle osakilpailun järjestämisestä Ruuhikoskella! Ja kiitos hyvistä järjestelyistä matkamme onnistumiseksi!

Ruotsin finaalin voittajat Marina Bardell, Urban Sjöö ja Kyösti Hämäläinen (kuvassa vas.) matkustavat ensi keväänä BMW-loppukilpailuun Etelä-Afrikkaan. Jäämme odottamaan seuraava mahdollisuutta kisata huikeasta matkapalkinnosta!

Tunnelmat BMW Bro Hof 2019 -videosta

PS. Anna-Kaisa sijoittui neljänneksi ja keräsi naisten erikoiskilpailujen tunnustukset: pisin draivi kummallakin kentällä ja lähimmäs lippua (Stadium, väylä 7) – laiha lohtu mutta onnistumisia kuitenkin.