fbpx
17.5.2021

Finnish Tour Opening – Emilia ja Helmiina hyviin sijoituksiin

Finnish Tourin osakilpailu pelattiin Nordcenterin Fream kentällä. Emilia ja Helmiina lähtivät nöyrin mielin pelaaman Finnish Tourin osakilpailua vaikealla Fream kentällä.

Naisten sarjassa voiton taisteli Kerttu Hiltunen, Tawast Golfista. Kerttu pelasi kierrostulokset 67-79-72 (+2)
”Jännitin tuossa takaysillä niin paljon, että kädet oikein tärisivät, kun halusin voittaa niin paljon. Mutta tämä tuntuu kyllä niin hyvältä!” Hiltunen iloitsi voittoaan. ( Lähde: Tiedote)

Emilia Väistö pelasi kauden FT-avauksessa vakuuttavasti sijoittuen hienosti neljänneksi. Kierrostulokset 77, 75, 74
”Ehdottomasti parasta oli pelata omaa uutta hyvää peliä uudella taktiikalla. Lyönti toimi moitteettomasti siitä hyvä tulos. Parasta oli reikä 8 jossa kahdella päälle joka kierros ja jotenkin siinä aina onnistui lyönti vaikka putti ei nyt kulkenutkaan ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt. ”

Emilia Väistö

Helmiina Rutanen pelasi kierrostulokset 77, 76 ja 82. Tällä tuloksella Helmiina sijalle seitsemän.
”Parasta oli se, että hyvin vaikean alun jälkeen pystyin pelaamaan tosi hyvin. Oletuksena oli, että Fream on yksi Suomen vaikeimmista kentistä, joten sen selättäminen noin hyvin tuntuu hyvälle!
Pelini paras osa-alue oli ehkä psyykkisellä puolella. Pystyin huonojen väylien jälkeen kokoamaan itseni ja parantaa peliä. Selkeästi kisasta jäi päällimmäisenä mieleen yksi väylä, 18. Par 5, joka nousee ylämäkeen klubitalolle. Kolmen kierroksen aikana pelasin väylän yhteensä -4, eli eagle, par, eagle. Nämä eaglet oli ensimmäiset kisassa tehdyt eaglet, jotka molemmat syntyi kun pääsin jo toisella lyönnillä alle kahteen metriin.”

Helmiina Rutanen

Miesten sarjassa käytiin tasainen kilpailu. Eeli Kujanpää T31

Kilpailu sai mukavan mausteen, kun pitkään Suomi golfin ykkösnimiin lukeutuva Roope Kakko osallistui Nordcenterin Finnish Tourin avauskilpailuun hioakseen peliään vaikealla kentällä. Kakko, joka pelaa pääosin European Challenge Tourilla, ei päässyt kilpailussa helpolla, ja voitto ratkesi Kakon eduksi vasta ensimmäisellä uusintareijällä, jossa loistavan viimeisen kierroksen (67) pelannut ja vastuksen antanut Miki Kuronen joutui todistamaan läheltä, kun Kakon birdie-putti upposi ja samalla kisan voitto ratkesi Pickala Golfin pelaajalle.

Kentän haastavuudesta kertoo voittotulos -1 ( 72-71-71)

”Olen ylpeä itsestäni, että sain tänään vaikean alun jälkeen pelistä kiinni. Olin jo pari yli parin kierroksen alkuvaiheilla, vaikka etuysi on täällä se helpompi puoli, missä voi tehdä pari birdieäkin. Keskityin siihen kuuluisaan prosessiin ja muistutin itseäni, miksi tänne tulin. Sain lopulta paljon onnistumisia pitkässä pelissä, mitä tänne tulin treenaamaan”, kertoo Roope Kakko tiedotteessa.

EPG:n Eeli Kujanpään kilpailu oli hiukan kaksijakoinen; oli paljon hyvää, mutta pikkuvirheet kostautuivat vaikealla kentällä. Eelin sijoitus T31 (77-74-79) +14

Eeli kommentoi: ”Parasta oli kentän haastavuus, putti ja päihitin useimmiten aijemmin huonosti menneet väylät! Putti toimi ja on kehittynyt, mutta silti on työtä edessä.
4. väylä, jossa löin keskelle väylää, siitä griinille ja pelasin pallon greenin hieman etulipun yli jolloin pallo oli ottanut hyvät spinnit alamäkeen ja valui 2m lipusta, josta laitoin birdien sisään. Väylä pelataan kovaan ylämäkeen.
Toinen hyvä väylä oli 15, jossa on kapea avaus. Lippu oli laitettu vasempaan takakulmaan pienen korotuksen päälle. Löin siihen 2-2,5m ja upotin birdien.”

Seuraava FT-osakilpailu Suur-Helsingin Golfissa kahden viikon päästä.