fbpx
23.5.2021

Emilia voitti FJT:n osakilpailun Salossa

EPG:n Emilia Väistö voitti Fujitsu Finnish Junior Tourin osakilpailun Salossa Salo Golfissa.

Kilpailu käytiin vaihtelevissa olosuhteissa. EPG:tä kilpailussa edustivat tyttöjen sarjassa Emilia Väistö ja Helmiina Rutanen. Kilpailussa pelattiin 54r niin sateessa, tuulessa kuin auringonpaisteessa. Tyttöjen sarjan voiton vei hienosti Emilia ”Emppu” Väistö.

Emilia pelasi lauantaina kierrostulokset 71 – 74. Näillä kierrostuloksilla Emppu johti kilpailua ennen sunnuntain viimeistä kierrosta. Viimeinen kierros ja johtoasema eivät hetkauttaneet Emilian valmistautumista eikä negatiivisesta jännityksestä ollut tietoakaan.

Emilia aloitti viimeisen kierroksen todella tehokkaasti kahdella birdiellä ja pelasi etuysin 32 lyöntiin. Takaysillä Emppu ”varmisteli” johtoaan pelaten sen 35 lyöntiin. Kierrostulos 67 (-4) ja kokonaiskilpailussa vakuuttava 11 lyönnin ero toiseksi tulleeseen omalla kotikentällään pelanneeseen Ella Mäki-Tanilaan kertoo siitä, että Empun peli oli kokonaisuudessaan loisteliasta. 67 lyöntiä on Emilian paras kierrostulos kilpailukierroksella pelattuna. Emilian kommentit kilpailusta.

Emilia Väistö, Salon FJT-osakilpailun voittaja
Emilia Väistö, Salon FJT-osakilpailun voittaja – tietenkin keskellä

-Lähdin tähän kilpailuun ajatuksella ”Oman hyvän pelin löytäminen.” Parasta oli ehdottomasti se, että avaukset oli erinomaisia ja rautapelikin sujui. Parantemisen varaa jäi lähipelissä ja wedgeissä oli paljon ongelmia varsinkin lauantaina. Sunnuntaina sain wedget toimimaan ja olin koko ajan puttaamassa birdietä. Muutama putti jäi harmittamaan, mutta ihan mukava oli tehdä ”tapinbirkuja”, kun wedgepeli toimi.

Oliko jotain kohokohtaa kilpailussa?
-Ehdottomasti 16 väylä tiukka väylä tiiltä ja siihen sain aina hyvän avauksen väylälle ja 150m oli kiva lähestyä griinille kakkoslyöntiä par 5.

Helmiina sijoittui kolmanneksi

Helmiina Rutanen pelasi samassa sarjassa ja täydensi hienosti EPG:n junioreiden viikonloppua sioittuen T3 sijalle 77,76,74. Helmiinan kommentit pelistä.

-Parasta oli pelin tasaisuus ja itsevarmuus, vaikka harkkakierros jäi wanhojen tanssien takia väliin. Oli myös kiva pitkän kisaputken päätteeksi, että kisa oli Salossa leppoisalla kentällä.

-Pelini paras osa-alue oli rautalyönnit. Pallo pysyi hallinnassa ja lyönti onnistui yleensä suunnitelman mukaan. Griinit olivat tosi kovat, koska niiden möykkyjä yritettiin jyrätä kisankin aikana useasti. Koviin griineihin oli siis vähän vaikeaa saada välillä tarpeeksi spinniä.

Helmiina Rutanen, osakilpailussa kolmannella sijalla
Helmiina Rutanen, osakilpailussa kolmannella sijalla

-Mieleen jäi kisan ensimmäinen lyönti, joka yllätti todellakin positiivisesti. En ollut 1. väylällä yhtään varma avauksestani, en mailasta enkä suunnasta. Kuitenkin löin hyvän lyönnin ja se löytyi ihan lipun mittaisena griiniltä. Siitä puttasin eaglea, joka jäi ikävästi yhden kierähdyksen liian lyhyeksi.

Onnittelut tytöille!